Η φορμαρισμένη Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε με 2-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν» την Αθλέτικ Μπιλμπάο, για την 15η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, και «έπιασε» την Μπαρτσελόνα στην κορυφή της κατάταξης.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε άνοιξε το σκορ στο 27΄ με τον Λαπόρτε, αλλά Νίγκεθ (45΄) και Γκριεζμάν (67΄) φρόντισαν να «χαρίσουν» το πολύτιμο «τρίποντο» στην Ατλέτικο.

Δε μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Ιδιαίτερα όταν τα μεγάλα της αστέρια (Ρονάλντο, Μπενζεμά, Χάμες Ροντρίγκες, Μπέιλ) δεν… υπάρχουν στον αγωνιστικό χώρο. Πάνω που της δίνεται η ευκαιρία για να ξαναμπεί στο παιχνίδι του τίτλου, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ την… κλωτσάει.

Το… δώρο της Λα Κορούνια (2-2 με τη Μπαρτσελόνα) δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι «μερένγκες» που ηττήθηκαν 1-0 στο «Μαδριγάλ» από τη Βιγιαρεάλ (τρίτη ήττα στη σεζόν), με το γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο (8′) κι όχι μόνο δεν πλησίασαν, αλλά απομακρύνθηκαν κι άλλο από την κορυφή.

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε η Μάλαγα, η οποία επιβλήθηκε με 2-1, εκτός έδρας, της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Βαθμολογία (15 αγώνες): Μπαρτσελόνα 35,Ατλέτικο Μαδρίτης 35,Ρεάλ Μαδρίτης 30,Θέλτα 28,Βιγιαρεάλ 27