Αντιμέτωπος με τη «σκληρή πραγματικότητα» ήρθε ο Μάρκο Σίλβα και μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Αρσεναλ και ο Πορτογάλος δεν έψαξε για δικαιολογίες. Παραδέχτηκε πως οι Αγγλοι είναι πιο ποιοτική ομάδα από τη δική του και έτσι απλά πήραν την πρόκριση.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ανέφερε: «Είχαμε μια ομάδα πάρα πολύ καλή. Ξεκινήσαμε καλά, δεν επιτρέψαμε στον αντίπαλο και κάναμε φάσεις για γκολ. Η Άρσεναλ στην πρώτη ευκαιρία σκόραρε. Αυτό ήταν σημείο κλειδί Πρέπει να δούμε και ποια ομάδα είχαμε απέναντι μας. Είναι μια ομάδα με ποιότητα και αυτή φάνηκε».

«Τώρα που χάσαμε θα δούμε τι θα ήταν αυτό που θα αλλάζαμε. προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο, αλλά πρέπει να πρέπει να βλέπουμε και την πραγματικότητα» πρόσθεσε και κατέληξε «Δουλεύουμε καθημερινά για να βελτιώσουμε. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και στο Europa League».

Κασάμι: «Μας τιμώρησαν…»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Παϊτίμ Κασάμι μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την Άρσεναλ. «Η Άρσεναλ άξιζε να περάσει, κάναμε και τιμωρηθήκαμε γι’ αυτά. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο», είπε ο Ελβετός. Και πρόσθεσε: «Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας τιμώρησαν καθώς εκμεταλλεύτηκαν τις δικές τους ευκαίριες».

Βενγκέρ: «Έπρεπε να δείξουμε χαρακτήρα»

Ο Αρσέν Βενγκέρ από την άλλη, έμοιαζε να περίμενε την πρόκριση της ομάδας του και τόνισε πως η Άρσεναλ χρειάστηκε να δείξει πνευματικά δυνατή για να νικήσει και να προκριθεί στο Φάληρο.

«Ξέραμε τι να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό, που ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και έπρεπε να παρουσιαστούμε πνευματικά δυνατοί, να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες μας και να δείξουμε χαρακτήρα. Είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση της ομάδας και φτάσαμε σε μία πολύ μεγάλη νίκη» δήλωσε αρχικά ο Αλσατός στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης.

Ερωτηθείς για μία ακόμη πρόκριση παρά τις δυσκολίες, εξήγησε: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν έχεις καλά αποτελέσματα, παίρνεις και την αναγνώριση. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα. Λίγες ομάδες έχουν κερδίσει στο Emirates και ήταν μία πολύ δύσκολη πρόκριση για εμάς».