Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν και σήμερα Πέμπτη. Το πρωί έχει προγραμματισθεί συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αντικείμενο το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Γιώργο Σταθάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Μετά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο το «κουαρτέτο» θα δει σήμερα τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη για φορολογικά θέματα, ενώ το απόγευμα οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συνεχίσουν τις συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Στην συνάντηση της Τετάρτης με τους δύο υπουργούς αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα κόκκινα δάνεια χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας ενώ έγινε και μια πρώτη διερευνητική συζήτηση για το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ως γνωστόν η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξαιρεθούν από τη διαχείριση και την πώληση σε Funds τα δάνεια των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι θεσμοί από την πλευρά τους φέρεται να επιμένουν να μην υπάρχουν εξαιρέσεις από τη διαδικασία αυτή.

Ο στόχος είναι έως αύριο Παρασκευή να κλείσει η συμφωνία προκειμένου το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο να ψηφιστεί από τη Βουλή έως τις 18 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από