Τα βέλη του στο περιοδικό Time έστρεψε ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ επειδή δεν τον ανέδειξε «πρόσωπο της χρονιάς», επιλέγοντας αντ’ αυτού την Άνγκελα Μέρκελ.

«Σας είπα ότι το περιοδικό Time δεν θα με επέλεγε ποτέ ως πρόσωπο της χρονιάς, παρά το γεγονός ότι ήμουν το μεγάλο φαβορί. Επέλεξαν το πρόσωπο που καταστρέφει τη Γερμανία» έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Όλη τη χρονιά λέει πράγματα που ήταν ικανά να τον αποκλείσουν – έχω χάσει τον λογαριασμό για το πόσες φορές το έκανε αυτό» σημείωσε από την πλευρά της η εκδότρια του Time Νάνσι Γκιμπς, μιλώντας στην εκπομπή Today του NBC.

«Εάν είναι τόσο καλός στο να κερδίζει ψήφους, όσο καλός είναι στο να κερδίζει τίτλους ειδήσεων, τότε μέσα στους επόμενους μήνες μπορεί να φέρει τον εαυτό του σε σημείο που ενδέχεται να γίνει αυτό σε έναν χρόνο από τώρα» είπε, αναφερόμενη στην πιθανότητα να αναδειχθεί ο Τραμπ «πρόσωπο της χρονιάς» του 2016.

«Δεν έχουμε ποτέ αναδείξει ως πρόσωπο της χρονιάς έναν προεδρικό υποψήφιο» είπε η ίδια, σημειώνοντας: «Εάν πιστεύει ότι το αξίζει, έχει όλη τη χρονιά μπροστά του για να αφήσει τους ψηφοφόρους να το αποφασίσουν».