Τι και αν η αποστολή είναι δύσκολη, τι και αν το αγωνιστικό κίνητρο για τον Αστέρα Τρίπολης έχει χαθεί, ο Στάικος Βεργέτης, ζήτησε τη νίκη απέναντι στη Σάλκε την Πεμπτη (22.05) στην αυλαία των ομίλων του Europa League, για το πρεστίζ και το γόητρο του συλλόγου. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για τον αποκλεισμό των Αρκάδων η ομάδα πήρε ένα καλό μάθημα από την ευρωπαϊκή συμμετοχή της έστω και αν «πιαστήκαμε κορόιδα».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Σάλκε:

«Θα προτιμούσα αύριο να έχουμε το εποικοδομητικό άγχος. Το άγχος της διεκδίκησης. Το ποδόσφαιρο είναι πιο ωραίο όταν διεκδικείς. Δυστυχώς δεν διεκδικούμε την πρόκριση, αλλα ένα καλό αποτέλεσμα, όπως οι βαθμοί, το πρεστίζ του συλλόγου. Δεν διεκδικύμε κάτι για συνέχεια της διοργάνωσης.

Πάντα λέμε στους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι. Το κατά πόσο θα γίνει, θα το δείξει ο αγώνας. Η ομάδα πρέπει να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ακόμα και σε ένα ματς αδιάφορο βαθμολογικά. Ετσι πορευόμαστε και έτσι κάνουμε τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δεν θα ήταν σωστό και για τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο».

Για τη φετινή χρονιά: «Εμείς θα παλέψουμε να ξαναβγούμε στην Ευρώπη. Αν δεν τα καταφέρουμε, ακόμα και με τη συμμετοχή μας απευθείας στους ομίλους, η χρονιά δεν θα είναι πετυχημένη. Αυτό το γνωρίζουν οι παίκτες από το καλοκαίρι».

Για τη φετινή ευρωπαϊκή πορεία: «Πιαστήκαμε κορόιδα σε κάποια παιχνίδια. Χάσαμε στις λεπτομέρειες, στην Κύπρο, στην Πράγα. Πρέπει αυτό να μας γίνει μάθημα. Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να μαθαίνεις να διεκδικείς. Αν αυτό δεν μπορείς να το επιβάλλεις στους παίκτες, δεν κάνεις για τη δουλειά».

Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό. Που θα είναι προσηλωμένη στο στόχο. Οσο είναι δυνατό, γιατί οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές. Ο κόσμος θα πρέπει να είναι θετικά διακείμενος απέναντι στους παίκτες μας, να μην τους κατακρίνει».

Επίσης, ανέφερε πως ο Μάσα δεν θα αγωνιστεί προκειμένου να είναι έτοιμος με τον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά: «Δεν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς. Το σκάουτινγκ του Αστέρα δουλεύει όλο το χρόνο. Σύντομα θα υπάρχουν κάποια πράγματα να μας παρουσιάσουν, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι».

Λούι: «Να το απολαύσουμε»

Από την πλευρά του ο Μπράιαν Λούι δήλωσε: «Θεωρώ ότι ο στόχος είναι να απολαύσουμε το ματς. Θα είναι ένα όμορφο παιχνίδι, ιστορικό για την ομάδα. Μέχρι στιγμής δύο ομάδες μάς έχουν σημαδέψει, η Σάλκε και η Τότεναμ. Δύο ομάδες ιστορικές, είχα την τύχη να παίξω και ελπίζω και στα επόμενα χρόνια η ομάδα να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Για τον αγώνα: «Θα είναι πιο απελευθερωμένο παιχνίδι και για εμάς και για τους αντιπάλους. Κανένας από τους δύο αντιπάλους δεν κυνηγάει κάτι. Εμείς παίζουμε να το απολαύσουμε, να το διασκεδάσουμε και το ίδιο πιστεύω θα κάνει και η Σάλκε. Ελπίζω να το απολαύσουν και οι θεατές».

Για τον ίδιο: «Σίγουρα νιώθω υπερήφανος που φοράω την φανέλα του Αστέρα. Προσπαθώ και εγώ και οι συμπαίκτες μου να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτό φαίνεται και στην βαθμολογία της UEFA, κάθε χρόνο φτάνουμε τον Αστέρα πιο ψηλά. Έχουμε δείξει το σημάδι μας. Σε επίπεδο ομάδας θεωρώ ότι πιο σημαντικό και αυτό που μου έμεινε φέτος είναι η δύναμη που δείξαμε στα εντός έδρας παιχνίδια.

Ο Αστέρας έχει μία άλλη δύναμη στα εντός έδρας ακόμη και με δύσκολους αντιπάλους σε σχέση με τα εκτός έδρας. Θέλουμε κόντρα στην Σάλκε να κρατήσουμε το αήττητο φέτος στην έδρα μας. Σε ατομικό επίπεδο μου μένει η στιγμή του γκολ που έβαλα με τον ΑΠΟΕΛ».