Οι Los Angeles Times χαρακτήρισαν το νέο Star Wars ως το κινηματογραφικό αντίστοιχο του φαινομένου Ελ Νίνιο. «Όλοι γνωρίζουν ότι θα είναι τεράστιο -το ερώτημα είναι πόσο τεράστιο» σημειώνει η εφημερίδα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αυτό που ακούγεται συχνά από διανομείς, εμπειρογνώμονες της κινηματογραφικής βιομηχανίας είναι ότι το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά θα εισέλθει σε «αχαρτογράφητα νερά» όταν ξεκινήσουν οι προβολές του στις 16 Δεκεμβρίου.

Στέλεχος βρετανικής εταιρείας διανομής δήλωσε στην ιστοσελίδα Deadline ότι αλυσίδες κινηματογράφων «πωλούν εισιτήρια για την ταινία μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Πρόκειται για αχαρτογράφητα νερά. Το άνοιγμα θα είναι τεράστιο».

Όλοι υποθέτουν ότι η ταινία θα σπάσει πολλά ρεκόρ στο box office -στη Βρετανία μάλιστα αναμένεται να κόψει τα περισσότερα εισιτήρια των τελευταίων 13 ετών.

Οι αριθμοί που ακούγονται αντιστοιχούν στο μέγεθος της ταινίας. Προβλέψεις για δεκάδες εκατομμύρια σε εισπράξεις στις ΗΠΑ μόνο το πρώτο τριήμερο και προβλέψεις για ένα παγκόσμιο box office με άνοιγμα που ορισμένοι προβλέπουν ότι θα αγγίξει ακόμα και τα 615 εκατομμύρια δολάρια (το Jurassic World έκανε παγκόσμιο άνοιγμα 524,4 εκατομμυρίων δολαρίων).

Πολλοί θεωρούν πιθανό ότι το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνά θα σπάσει ρεκόρ στις περισσότερες από τις περιοχές που θα προβληθεί.

Όπως αναφέρει στέλεχος αντίπαλου στούντιο, το Star Wars θα δουν όσοι είδαν την αρχική τριλογία στις αίθουσες, καθώς και τα παιδιά τους. «Έχεις και το μεγαλύτερης ηλικίας κοινό. Οι άνθρωποι που το είδαν όταν ήταν στα 20 τους» σημειώνει. Σήμερα, οι άνθρωποι αυτοί είναι στα 50 ή τα 60 τους.

Το Star Wars στοχεύει, λοιπόν, να έχει καθολική πρόσβαση. Να το δουν όλοι και να επιστρέψουν και για τις επόμενες ταινίες Star Wars. Το hype που έχει δημιουργηθεί είναι τεράστιο και έχει καλλιεργηθεί τόσο από αυτά που έχουν αποκαλυφθεί, όσο -και κυρίως- από αυτά που έχουν μείνει κρυφά.

Το ερώτημα είναι τι αντίκτυπο θα έχει η επιτυχία του Star Wars στις υπόλοιπες χολιγουντιανές παραγωγές. Πολλοί εκτιμούν ότι θα ανανεώσει την κινηματογραφική βιομηχανία, άλλοι ότι θα «καταλάβει» τις πρώτες θέσεις του εορταστικού box office, αφήνοντας πίσω του αρκετές μεγάλες παραγωγές όπως το The Hateful Eight του Κουέντιν Ταραντίνο.