Η Citroën ανεβάζει τον πήχη στον τομέα των κινητήρων εισάγοντας στα μοντέλα της τους πιο προηγούμενης κινητήρες, προδιαγραφών Euro 6 βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi.

Το λανσάρισμα των κινητήρων Euro 6 βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της περιβαλλοντικής συνείδησης της μάρκας και της φιλοσοφίας “Créative Technologie”, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, κορυφαίες επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα εκπομπών ρύπων.

H πλειοψηφία των μοντέλων Citroen δεν επιβαρύνονται από τέλη κυκλοφορίας. Πιο συγκεκριμένα, οι εκδόσεις των μικρών και μικρομεσαίων μοντέλων , όπως το Citroen C1, C3, C4 και το νέο αστικό crossover, το C4 Cactus, δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας καθώς εκπέμπουν λιγότερο από 90γραμμάρια CO2/χιλιόμετρο, ενώ καταναλώνουν μεταξύ 3 – 4 λίτρων/100χλμ!

Να τονιστεί ότι η Citroen έχει λάβει πρόσφατα το βραβείο καλύτερου κινητήρα για το 2015 στην κατηγορία του για τους κινητήρες βενζίνης “PureTech” και έχει στην παρακαταθήκη της περισσότερες από 100 πατέντες ευρεσιτεχνίας για τους κινητήρες πετρελαίου “BlueHDi”.

Με μια ματιά οι νέοι κινητήρες Euro 6 της Citroen προσφέρουν αναβαθμισμένη τεχνολογία, επιδόσεις και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων