Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανάρτησε νέο βίντεο την Πέμπτη, απειλώντας τον Λευκό Οίκο με βομβιστές αυτοκτονίας και ανατινάξεις αυτοκινήτων και ορκιζόμενο ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις στην Γαλλία.

Στο βίντεο διάρκειας έξι λεπτών που ανέβασαν οι τζιχαντιστές στο Διαδίκτυο επικροτούν τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με μετάφραση από τα αραβικά που παρείχε η εταιρεία SITE Intelligence, η οποία εδρεύει στο Μέριλαντ.

Το τελευταίο μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους έρχεται μια ημέρα μετά από ανάλογες απειλές που είχε εκτοξεύσει για επιθέσεις στην Νέα Υόρκη.

Ο Τζέιμς Κόμι, διευθυντής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI), δήλωσε ότι δεν υπάρχει βάσιμη απειλή επίθεσης στις ΗΠΑ «σαν αυτή του Παρισιού».

«Παίρνουμε τις απειλές πολύ σοβαρά»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι ανέφερε στο CNN ότι το βίντεο περί απειλής εναντίον του Λευκού Οίκου εξετάζεται για να εξακριβωθεί «η αξιοπιστία του» και πρόσθεσε ότι «όλοι μας εδώ στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνουμε αυτές τις απειλές πολύ σοβαρά».

Το βίντεο ξεκινά με τηλεοπτικές εικόνες από τις επιθέσεις στο Παρίσι και στην συνέχεια δείχνει δύο τζιχαντιστές να μιλάνε ξεχωριστά απευθυνόμενοι στην κάμερα.

Με τίτλο «Το Παρίσι πριν τη Ρώμη», ένας τζιχαντιστής του ΙΚ απειλεί να χτυπήσει τα γαλλικά μνημεία και τον Λευκό Οίκο.

«Θα τον ανατινάξουμε, όπως ανατινάξαμε και τα είδωλα σε αυτήν την καλή χώρα», λέει ο ένας, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο.

Ο δεύτερος απειλεί τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Θα τους ψήσουμε στην σχάρα […] με ζώνες [αυτοκτονίας] και παγιδευμένα αυτοκίνητα».