Η μαφία της Σικελίας, σύμφωνα με έρευνα των εισαγγελέων του νησιού, σχεδίαζε επίθεση κατά του ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Οι καραμπινιέροι συνέλαβαν την περασμένη νύχτα στην κωμόπολη Κορλεόνε έξι κτηνοτρόφους, οι οποίοι φέρονται να είχαν ως σημείο αναφοράς στην δράση τους τον συλληφθέντα πρώην αρχινονό της Κόζα Νόστρα Τοτό Ριίνα. Η εισαγγελία του Παλέρμο εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης έπειτα από παρακολούθηση τηλεφωνικών επικοινωνιών, στις οποίες οι κτηνοτρόφοι τόνιζαν ότι «πρέπει να πληγεί ο Ιταλός υπουργός Αντζελίνο Αλφάνο, διότι θέλει να εγκρίνει νέα, σκληρότερα μέτρα για την απομόνωση των μαφιόζων που έχουν φυλακισθεί».

Μάλιστα οι συλληφθέντες, όπως αναφέρει ο Τύπος, ήθελαν να επιφυλάξουν στον Αλφάνο «ένα τέλος παρόμοιο με εκείνο του προέδρου Κένεντι», ο οποίος δολοφονήθηκε στο Ντάλας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Σύμφωνα με την εφημερίδα la Repubblica, ο Πιέτρο Μαρασάκια, ένας από τους φερόμενους ως μαφιόζους, ακούγεται μάλιστα να λέει, στις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ότι ο Αλφάνο συμπαρατάχθηκε με τον Μπερλουσκόνι και ξέχασε όσους των στήριξαν με την ψήφο τους. Οι συλληφθέντες δεν είχαν προχωρήσει σε λεπτομερή σχεδιασμό της επίθεσης κατά του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών, αλλά στα αρχικά τους σχέδια εξέφραζαν την πρόθεση να τον πλήξουν στην Ρώμη ή στην Σικελία, που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Οι εισαγγελείς όμως επέσπευσαν τις συλλήψεις, διότι σε πρόσφατες τηλεφωνικές συνομιλίες τους οι έξι Σικελοί αναφέρονταν όλο και συχνότερα στην ανάγκη να εξασφαλισθούν όπλα