Πρόταση για εκλογή νέου προέδρου, τεχνοκράτη και ανεξάρτητου, κατέθεσε ο Ολυμπιακός στη συνεδρίαση του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ την Παρασκευή.

Μάλιστα, συστάθηκε επιτροπή για να επεξεργαστεί το θέμα και το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα λειτουργήσει. Μετά από αυτή την εξέλιξη τελειώνει η θητεία του Γιώργου Μποροβήλου, στη θέση του προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης, του Ηρακλή, Θοδωρής Παπαδόπουλος και της ΑΕΚ, Αλέξης Δέδες θα είναι οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ στο ΔΣ της ΕΠΟ. Αν’ίθετα έμεινε εκτός ο Χρήστος Δάρας.

Αναλυτικά οι ψήφοι που πήραν:

Τάκης Αγραφιώτης: ψηφίστηκε απ’ όλους εκτός από: ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Παναιτωλικό

Θοδωρής Παπαδόπουλος: Ηρακλής, Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Βέροια, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πανιώνιος, ΠΑΣ, Πλατανιάς.

Αλέξης Δέδες: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, Βέροια, ΠΑΣ, Ξάνθη.

Χρήστος Δάρας: Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Αστέρας, Ηρακλής, Καλλονή, Λεβαδειακός, Πλατανιάς

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ της Παρασκευής:

1/ Για το σύστημα αδειοδότησης ΕΠΟ, με δεκατρείς (13) υπέρ, μια (1) κατά και τρεις (3) λευκές ψήφους, αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ περί αυστηροποίησης του πλαισίου, με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής ομάδας στο Πρωτάθλημα της Super League σε βάθος τριετίας, με αγωνιστική περίοδο υλοποίησης το 2017-18.

2/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Θ. Παπαδόπουλος και Α. Δέδες, με 12, 9 και 8 ψήφους αντίστοιχα.

3/ Το αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την κατανομή τηλεοπτικών εσόδων αποσύρθηκε, κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΑΕΚ και θα συζητηθεί σε προσεχές Δ.Σ.

4/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές καταστάσεις χρήσης 01/07/2014-30/06/2015.