Ως υπαίτια της «θεσμικής κρίσης» που περιήλθε η χώρα, κατέδειξε την κυβέρνηση ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με αφορμή της αποκαλύψεις Πανούση, έκανε λόγο ακόμη και «για κλίμα εκφοβισμού στη Δικαιοσύνη».

«Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο;» έθεσε το ερώτημα προς τα κυβερνητικά έδρανα, προσθέτοντας: «Εάν αυτά συνέβαιναν επί άλλων κυβερνήσεων, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν θα καθόσασταν στα έδρανα, θα φωνάζατε όρθιοι στο όνομα της Δημοκρατίας».

Ο κ. Βενιζέλος πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συζήτηση του απολογισμού του έτους 2013, που εγκρίνεται σήμερα από τη Βουλή, για να κατηγορήσει με σφοδρότητα την κυβερνητική πλειοψηφία ότι ψηφίζει τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2013, καλώντας το Σώμα να αναλογιστεί «τι θα συνέβαινε εάν η συζήτηση αυτή διεξαγόταν υπό άλλες συνθήκες, αν δεν είχε μεσολαβήσει η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και ήμασταν ακόμη στην αντιμνημονιακή και δημαγωγική σφαίρα που τον έφερε στην εξουσία».

Όπως σημείωσε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ αναγνωρίζουν το μέγεθος του PSI και αποδέχονται ότι το 2013 είχαμε πρωτογενές και υπερβάλλον πλεόνασμα, ενώ είναι πολύ καλύτερος ο απολογισμός του 2014.

«Εσείς τι κάνατε το 2015;», ρώτησε τον παριστάμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, επισημαίνοντας πως το 2015 ήταν έτος οπισθοχώρησης, ζημιογόνο και βλαβερό για την οικονομία, αλλά και την κοινωνία.

«Ξεπεράσατε την αβεβαιότητα που οι ίδιοι δημιουργήσατε;» επανήλθε ο κ. Βενιζέλος για να απαντήσει αρνητικά και να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι «στο ασφαλιστικό πυροβολεί την κοινωνία με τον φόβο» και «παίζει με τις αγωνίες των ανθρώπων στα κόκκινα δάνεια».