«Δεν έχω κανέναν πίσω μου να με στηρίζει» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας ότι στόχος του είναι να σπάσει «τις συνεννοήσεις που γίνονται σε κλειστά γραφεία».

Ο κ. Τζιτζικώστας αφού ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του το βράδυ της Δευτέρας στο Star πως οι σχέσεις του με τους πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ είναι «μια χαρά» και ότι ο ίδιος τιμά όλους τους αρχηγούς του κόμματος, έκανε ειδική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά, την παραίτηση του οποίου είχε ζητήσει στο παρελθόν.

«Η χώρα είχε βρεθεί σε ένα σημείο, όπου ή θα εκλεγόταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα αποφεύγαμε αυτό που ζούμε σήμερα ή θα πηγαίναμε σε μία διαδικασία εκλογής Προέδρου, που δεν θα προέκυπτε και προφανώς θα φτάναμε σε εκλογές. Αυτό που πρότεινα τότε, επειδή έβλεπα το αδιέξοδο και επειδή έβλεπα, ότι για την οικονομία θα ήταν καταστροφή εάν πάμε σε εκλογές, είπα ότι ίσως θα ήταν πιο σωστό εάν ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ένα βήμα πίσω. Εγώ τότε είχα πει ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα έπρεπε να προχωρήσει σε κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, προκειμένου να αναδειχθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφύγει η χώρα τα χειρότερα» εξήγησε.

Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «μύθο» ότι τον διόρισε περιφερειάρχη ο Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του γραμματέα της ΝΔ, Α.Παπαμιμίκου πως «έγινε περιφερειάρχης με ειδική τροπολογία που ζήτησε ο ίδιος».

Στο ερώτημα αν του ζήτησε ο κ.Καραμανλής να μην κατέβει υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο κ.Τζιτζικώστας απέφυγε να απαντήσει, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει βαθιά σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό εδώ και χρόνια. «Ποτέ δεν έχω δημοσιοποιήσει τους διαλόγους μου μαζί του» είπε.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δέχεται «αλλεπάλληλα χτυπήματα», γιατί όπως ισχυρίστηκε ενοχλεί. «Με χτυπά το σύστημα των… βολεμένων της ΝΔ» είπε.

Χτυπήματα κάτω από τη μέση

«Οι μηχανισμοί ακινησίας της ΝΔ δίνουν τα ρέστα τους εναντίον μου και με χτυπήματα κάτω από τη μέση… Δέχομαι όλο αυτό το διάστημα χτυπήματα, γιατί ενοχλώ και το αντιλαμβάνομαι… Τους ενοχλεί που η βάση και τα στελέχη της ΝΔ, ολοένα και περισσότερο αγκαλιάζουν την υποψηφιότητα, που θα φέρει την αλλαγή στην παράταξη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε συνταγματολόγους προς μια τέτοια κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον ανθυποψήφιό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ.Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «αποτυχημένη», την προεκλογική του εκστρατεία στις τελευταίες εκλογές.

«Πιστεύω ότι ήταν λάθος, που μίλησε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ.Τζιτζικώστας, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι ο ίδιος εκτιμά τον κ.Μεϊμαράκη και δεν έχει τίποτα προσωπικό μαζί του. «Η όποια διαφορά μας είναι στο πως οραματιζόμαστε τη ΝΔ» εξήγησε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αν εκλεγεί στις 22 Νοεμβρίου, την επόμενη ημέρα θα μιλήσει πρώτα με τους συνυποψήφιούς του. Εξήγησε ότι στην Βουλή θα απαντά ο αντιπρόεδρος του κόμματος, αφού ο ίδιος δεν θα μπορεί να παρίσταται ως εξωκοινοβουλευτικός αρχηγός. «Για τον πρωθυπουργό πάντως δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο» υπενθύμισε.

Τέλος αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι δεν είναι ανοιχτός σε συνεργασία μαζί του.