Τα στοιχεία που διέθετε σχετικά με τις απειλές που, όπως υποστηρίζει, δέχεται κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δίνοντας και ονόματα.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όπου κατέθεσε τα στοιχεία που διαθέτει ο κ. Πανούσης δήλωσε:

«Το σύνολο των στοιχείων το κατέθεσα για να το αξιολογήσει η Δικαιοσύνη. Η άποψη μου είναι ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες. Αυτό όμως θα το δει η Δικαιοσύνη. Το πολιτικό σύστημα δεν μπόρεσε να κάψει τα καρκινώματα του κι έτσι είναι η ώρα της Δικαιοσύνης».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πανούσης κατέθεσε στοιχεία με συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών και μη προσώπων που είτε εμπλέκονται στις απειλές που δέχθηκε είτε ήταν γνωστές σε αυτούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στα στοιχεία που κατέθεσε περιλαμβάνονται και από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Στο μεταξύ, περίπου μισή ώρα έμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως κατά τη διαφθοράς  Ελενης  Ράικου ο Γιάννης Πανούσης.

Σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων: Έδωσα στοιχεία και νομίζω αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα.  Ακολούθησα τη γνώμη του πρωθυπουργού που πιστεύει ότι σε αυτά τα θέματα πρέπει  να ακολουθούμε τη δικαστική οδό». 

Όπως είναι γνωστό εδώ και μήνες η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς υπό την εποπτεία της επικεφαλής του θεσμού εισαγγελέως Ελένης Ράϊκου διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα καταγγελιών που αφορούν σε φαινόμενα διαφθοράς στην Ελληνική Αστυνομία θέμα που έθιξε στις πρόσφατες δηλώσεις του ενώ παράλληλα έκανε λόγο για απειλές που δέχεται από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει μετά την παράδοση των στοιχείων που διαθέτει στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, η κ. Ράικου  κάλεσε στο πλαίσιο αυτοτελούς έρευνας τον κ. Πανούση , η οποία έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο πολύ καιρό δηλαδή πριν ο ίδιος προβεί στις επίμαχες καταγγελίες που αγγίζουν και ζητήματα διαφθοράς στο χώρο της Αστυνομίας.

Η κατάθεσή του θα έχει βαρύνουσα σημασία καθώς λόγω της θέσεώς του, ως υπουργός, θα είναι σε θέση να εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία στις αρχές, όπως εκτιμούσαν δικαστικές πηγές.

Η κλήση από την κ. Ράϊκου αναμένεται να φύγει εντός της ημέρας οπότε και θα ορίζεται το ραντεβού του κ. Πανούση με την εισαγγελία για το συγκεκριμένο σκέλος των δηλώσεών του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από