Οι Βρετανίδες θα δουλεύουν ουσιαστικά δωρεάν από τώρα μέχρι το τέλος του έτους λόγω της διαφοράς ποσού που συνεχίζει να υφίσταται μεταξύ των αμοιβών εκείνων και των ανδρών συναδέλφων τους, ανέφεραν ερευνητές σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με έρευνα της οργάνωσης Fawcett Society η οποία προωθεί τα δικαιώματα των γυναικών στον εργασιακό τομέα, οι γυναίκες που δουλεύουν με πλήρη απασχόληση αμείβονται με 7.000 ευρώ λιγότερα τον χρόνο από ό,τι οι άνδρες.

Η φετινή Ημέρα της Ισότιμης Πληρωμής, που σηματοδοτεί τη μέρα μετά την οποία οι γυναίκες «εργάζονται δωρεάν» λόγω της διαφοράς μισθού, έρχεται 52 μέρες πριν το τέλος του χρόνου, σε σχέση με τις 56 πέρσι, ανακοίνωσε η οργάνωση. Η μισθολογική διαφορά μεταξύ των φύλων βρίσκεται στο 14,2%, βελτιωμένη από το περσινό 15,7%, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο περισσότερες από τις μισές Βρετανίδες που ρωτήθηκαν είπαν ότι η ισότιμη αμοιβή ήταν η μεγαλύτερή τους ανησυχία στον εργασιακό τους χώρο, σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο από το Ιδρυμα Τόμσον Ρόιτερς και το Ιδρυμα Ροκφέλερ.

Η ίδια ανησυχία καταγράφηκε ως σημαντικότερη και για τις γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Βραζιλία και την Αυστραλία σύμφωνα με δημοσκόπηση, κατά την οποία ρωτήθηκαν πάνω από 9.500 γυναίκες στις χώρες του G20 (τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες, και την ΕΕ), που διεξήγαγε η διεθνής δημοσκοπική εταιρεία Ipsos MORI.

«Να κλείσει αυτή η ψαλίδα»

«Δεν έχει ξαναβρεθεί καλύτερη ευκαιρία να κλείσει αυτή η ψαλίδα για τα καλά», είπε η Σαμ Σμέδερς, διευθύντρια της Fawcett Society. «Θα μπορούσαμε να επιταχύνουμε την πρόοδο προς την ημέρα εκείνη κατά την οποία θα καταφέρουμε να την κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέϊβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει στιγματίσει τη μισθολογική διαφορά ως «σκάνδαλο», έχει υποσχεθεί να πιέσει τις μεγάλες εταιρείες να δημοσιοποιήσουν τη μέση αμοιβή των ανδρών και γυναικών υπαλλήλων τους.

«Εχει έρθει η ώρα να ανοίξετε τη συζήτηση και να ρωτήσετε τον εργοδότη σας αν είναι έτοιμος για τους νέους κανονισμούς αναφοράς μισθολογικών διαφορών», ανέφερε η Σμέδερς σε γραπτή δήλωσή της. Η οργάνωσή της είπε επίσης ότι οι εργοδότες θα έπρεπε να προωθήσουν ευέλικτες πρακτικές εργασίας, και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει περισσότερα στην παιδική φροντίδα.

Το 2014, την πιο πρόσφατη χρονιά στοιχείων, η Βρετανία έπεσε από την 18η θέση στην 26η στην ετήσια Παγκόσμια Εκθεση Διαφοράς Αμοιβών κατά Φύλο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ. Η Ισλανδία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία ήταν πρώτες στον κατάλογο, ως οι πιο ισότιμες κοινωνίες παγκόσμια, με την Υεμένη στην τελευταία θέση.