Με πλήρη προαθλητικό – καρδιολογικό έλεγχο στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center ξεκίνησε, ουσιαστικά, η προετοιμασία της Εθνική Ομάδας Κωπηλασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Δεκαεπτά αθλητές της Εθνικής Ομάδας (9 άνδρες και 8 γυναίκες), οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη προκριθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποβλήθηκαν σε γενικό καρδιολογικό έλεγχο και κρίθηκαν πανέτοιμοι για να αυξήσουν την ένταση της προπόνησης και να μην έχουν προβλήματα σε πολύμηνους προπονητικούς ρυθμούς επιπέδου Ολυμπιακών Αγώνων.

«Εγινε με επιτυχία ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος από τη Β’ καρδιολογική κλινική του ΕΝΗC, με σκοπό οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας να προετοιμαστούν με ασφάλεια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο το καλοκαίρι του 2016……», τόνισε ο ιατρός της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, κ. Γιάννης Χριστογιάννης.

«Πρόκειται για μια σημαντική συνεισφορά του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center στη μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας», επισήμανε ο διευθυντής του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος του ΕΝHC κ. Ηλίας Τσούγκος, ο οποίος είχε τον γενικό συντονισμό των κλινικών – διαγνωστικών εξετάσεων, ενώ πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε ένα ειδικό πρόγραμμα καρδιολογικών εξετάσεων διαρκείας που θα έχει ως προορισμό τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς το ΕΝHC εγγυάται πλήρη και σύγχρονο διαγνωστικό έλεγχο για κάθε αθλητή και πολύ περισσότερο για τους αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο».