Ο Πανιώνιος συνέχισε και σήμερα την εντυπωσιακή πορεία του στη Super League, καθώς στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Πλατανιά με 2-1. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Καραμάνος (8`) και Ανσαριφάρντ (81`), ενώ οι Κρήτες ισοφάρισαν προσωρινά στο 51ο λεπτό με τον Ιτούα.

Οι «κυανέρυθροι» μπήκαν δυνατά στον αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση. Ηταν το 8ο λεπτό, όταν ο Μπουμάλ με ατομική ενέργεια από τα δεξιά, εξουδετέρωσε τους αντιπάλους του και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή του Πλατανιά, όπου ο Καραμάνος με «ζυγισμένη» κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στην συνέχεια, οι Κρήτες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και ο αγώνας «άνοιξε», όμως οι άμυνες και οι δύο τερματοφύλακες, κράτησαν το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν, καθώς ισοφάρισαν με «το καλησπέρα». Στο 51ο λεπτό κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά, το εκτέλεσε ο Μιλούνοβιτς και με κοντινή κεφαλιά ο Ιτούα «έγραψε» το 1-1.

Στην συνέχεια οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ -που ενδεχομένως- θα τους χάριζε και την νίκη, όμως οι Παπαδόπουλος και Σωτηρίου βρέθηκαν σε καλή ημέρα και ειδικότερα ο τερματοφύλακας του Πλατανιά που επενέβη αποτελεσματικά στα σουτ των Μπακασέτα (27`) και Οικονόμου (74`).

Τελικά η έμπνευση του Μαρίνου Ουζουνίδη να περάσει στον αγώνα τον Ανσαριφάρντ και να μετατρέψει το σύστημα σε 4-4-2 για τα τελευταία 20 λεπτά, αποδείχθηκε σωστή, καθώς στο 81ο λεπτό, ο Μπουμάλ με νέα ατομική προσπάθεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ιρανό άσο, που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Κίτρινες : Βλάχος, Μητρόπουλος – Μουνάφο, Κουλιμπαλί

Κόκκινες : –

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Οικονόμου, Μπακασέτας (73` Ανσαριφάρντ), Μπουμάλ, Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Σιώπης, Ρισβάνης, Καραμάνος (84` Μητρόπουλος), Βλάχος, Βιγιάλμπα (60` Μασούρας).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Ιτούα (79` Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς (29` Μουνάφο), Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Γιακουμάκης (68` Ντίνας), Μιλούνοβιτς, Ανγκούλο.