Ο Καρίμ Μπενζεμά άφησε, προς το παρόν, πίσω του τη Γαλλία και τα σοβαρά μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη, επέστρεψε την Πέμπτη στην Ισπανία, όπου και προπονήθηκε με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο διάσημος ισπανικός σύλλογος στηρίζει τον διεθνή φορ και μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, από τον οποίο ο Μπενζεμά φαίνεται να έχει την πλήρη συμπαράσταση στη δικαστική περιπέτεια του.

Να σημειώσουμε πως ο Μπενζεμά είναι από χθες, Πέμπτη, υπό επίσημη δικαστική έρευνα, μετά τις καταγγελίες για προσπάθεια εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική Γαλλίας, Ματιέ Βαλμπουενά, με τη χρήση «ροζ» βίντεο.

Η ανακοίνωση από τον εισαγγελέα των Βερσαλλιών αναφέρει ότι τα αδικήματα, για τα οποία ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπει στο «στόχαστρο» της σχετικής έρευνας, μπορούν να επισύρουν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον πέντε ετών.

Ο δικηγόρος του Γάλλου άσου, Σιλβέν Κορμιέ, δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά τη χθεσινή παρουσία του ενώπιον δικαστηρίου, ότι ο πελάτης του είναι αθώος και πως δεν έλαβε μέρος σε εκβιασμό ή απόπειρα εκβιασμού.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μπενζεμά, ενώ μέχρι πρότινος δήλωνε πως δεν είχε καμιά σχέση με την υπόθεση, παραδέχθηκε την Πέμπτη την εμπλοκή του στην απόπειρα εκβιασμού, η οποία περιλαμβάνει βίντεο ερωτικού περιεχομένου, το οποίο καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο.