Τρίτο σερί «τρίποντο» για τον Πλατανιά. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μετά τις νίκες επί του Πανθρακικού και Παναιτωλικού, επικράτησε και της Καλλονής με 2-1 στα Περιβόλια, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5΄ με τον Μπαργκάν, αλλά στο 17΄ ο Ανγκούλο και στο 84΄ ο Γιακουμάκης ανέτρεψαν το σκηνικό. Η Καλλονή ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χογκ στο 80΄ με κόκκινη κάρτα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο διαιτητής Ηλίας Σπάθας. Ο Πειραιώτης ρέφερι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι μπορεί να «τινάξει ένας ματς στον αέρα» ανά πάσα στιγμή. Στο 80΄ ενώ ο Χογκ βγήκε από την εστία του και η μπάλα τον βρήκε στο στήθος, ο Σπάθας «ανακάλυψε» χέρι, απέβαλλε τον τερματοφύλακα της Καλλονής και από την φάση αυτή προήλθε το νικητήριο γκολ των γηπεδούχων.

Πρόκειται για αλλοίωση αποτελέσματος, ενώ αξίζει να επισημανθεί ότι και το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Καλλονή προήλθε από θέση οφσάιντ του σκόρερ, Μπαργκάν.

Η Καλλονή «πάγωσε» τα Περιβόλια στο ξεκίνημα του ματς κι αφού πρώτα είχε «προειδοποιήσει» τους γηπεδούχους με την κλασική ευκαιρία του Μανούσου στο 4΄ (σουτ άουτ). Κι αν το λάθος του Γκνιάτιτς δεν το τιμώρησε ο επιθετικός των φιλοξενούμενων στο τετ-α-τετ που είχε με τον Σωτηρίου, στο αμέσως επόμενο λεπτό δε συνέβη το ίδιο.

Μπανανά και Σελίν μπερδεύτηκαν για το ποιος θα διώξει τη μπάλα, αυτή την κατέληξε στο Γεωργίου που πλάσαρε, ο Σωτηρίου έδιωξε με τα πόδια και στο «ριμπάουντ» ο Μπαργκάν σε άδεια εστία «έγραψε» το 1-0 για την Καλλονή. Γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει, καθώς την ώρα του πλασέ από τον Γεωργίου ο Μπαργκάν ήταν εκτεθειμένος κι από τη στιγμή που η μπάλα επέστρεψε σ΄ εκείνον σκόραρε από θέση οφσάιντ.

Το γκολ «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που σιγά-σιγά ανέβασαν ρυθμούς και πολύ γρήγορα έφεραν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα στο 17′ από τη σέντρα του Γκνιάτιτς, ο Ανγκούλο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χογκ (1-1).

Στο 28΄ και πάλι ο Μανούσος βρέθηκε απέναντι από τον Σωτηρίου, λίγο πλάγια, αλλά το γύρισμα που επιχείρησε ήταν κακό. Τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί έχασε ο Πλατανιάς στο 38΄, όταν μετά το σουτ του Γιακουμάκη η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι και στην επαναφορά της ο Γουνδουλάκης κατάφερε να αστοχήσει σε άδειο τέρμα!

Ανοιχτό ποδόσφαιρο παίχτηκε και στο δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να χάνουν αρκετές ευκαιρίες.

Η Καλλονή απείλησε ξανά στα πρώτα λεπτά με την κάθετη μπαλιά του Μανούσου να μη βρίσκει κάποιο συμπαίκτη του, ενώ ακολούθησε ένα 10λεπτο στο διάστημα του οποίου οι γηπεδούχοι έφτασαν τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Γιακουμάκη, Κουλιμπαλί και Γουνδουλάκη (ο τελευταίος αστόχησε από πολύ κοντά).

Το παιχνίδι όδευε προς την ισοπαλία, αλλά ο Σπάθας είχε διαφορετική άποψη. Στο 80΄ είδε χέρι στην έξοδο του Χογκ για να σταματήσει τον Γιακουμάκη και αφού απέβαλλε τον τερματοφύλακα της Καλλονής από το φάουλ που εκτελέστηκε, ο Γιακουμάκης με προβολή, μετά την ασταθή επέμβαση του Δαύκου, χάρισε το «τρίποντο» στον Πλατανιά (2-1).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ.Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Βάντερσον, Σελίν (73΄ Ιτούα), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μενδρινός, Γουνδουλάκης (64΄ Ντίνας), Γιακουμάκης, Μιλούνοβιτς (65΄ Μουνάφο), Ανγκούλο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θ.Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Ουκά, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Κλαντρούμπσκι, Καλτσάς, Σαμπά (75΄ Χατζηδημητρίου), Γεωργίου (83΄ Δαύκος), Μπαργκάν (67΄ Μπουρούς), Μανούσος.