Μαύρη βραδιά χθες στη Βαρκελώνη για τον ελλιπή Παναθηναϊκό που γνώρισε τη συντριβή από την Μπαρτσελόνα με 77-52. Η διαφορά των 25 πόντων, που ήταν η μεγαλύτερη στη διάρκεια του αγώνα, συνιστά την τέταρτη μεγαλύτερη στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ενώ οι μόλις 52 πόντοι αποτελούν την τρίτη χειρότερη επίδοση έπειτα από τους 44 και 52 στους αγώνες των πλέι οφ του 2013 με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ.

Οι Πράσινοι που αγωνίστηκαν χωρίς τους τραυματίες Γιάνκοβιτς, Κούζμιτς φάνηκαν ανέτοιμοι πνευματικά, έκαναν πολλά λάθη (18) και σε κανένα σημείο του ματς δεν φάνηκαν ανταγωνιστικοί. Με τους Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς να χρεώνονται γρήγορα με δύο φάουλ, γεγονός που υποχρέωσε τον Τζόρτζεβιτς να τους τραβήξει στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός έμεινε από λύσεις και έγινε έρμαιο στα χέρια των Καταλανών, οι οποίοι είχαν καθοριστικό τον Περπέρογλου. Ο έλληνας διεθνής έδωσε στην Μπάρτσα την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν, αλλά ήταν κι εκείνος που σταμάτησε τη μόνη αντίδραση του Παναθηναϊκού στην αρχή του δεύτερου μέρους. Οι Πράσινοι είχαν μειώσει σε 48-41, όταν ο Περπέρογλου με τρίποντο έφερε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό και με σερί 7-0 το σκορ πήγε στο 55-41. Εκτοτε η διαφορά έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις και ολοκληρώθηκε στο -25 του 77-52.

Μπαρτσελόνα: Ντόελμαν 13, Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11, Ναβάρο 8, Σατοράνσκι 7, Σάμουελς 5, Ολεσον 2, Αρόγιο 6, Περπέρογλου 11 (3τρ., 5ρ.), Τόμιτς 11.

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης, Λούντζης.

Ο Ολυμπιακός. Μετά τη Βιτόρια ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται εκτός έδρας απόψε (21.45 ΕΡΤ1) με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο, που μόνο το όνομα και το γήπεδο κράτησε από πέρυσι. Ακόμη και ο Χάκετ ο οποίος ήταν την περασμένη σεζόν στο Μιλάνο, επιστρέφοντας στο Φόρουμ, θα βρει μόνο έναν γνωστό του, τον Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Αποτελέσματα και πρόγραμμα: Α’ όμιλος. Σήμερα: Χίμκι – Ερυθρός Αστέρας, Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ, Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης. Β’ όμιλος. Εφες – Τσεντεβίτα 75-81, Λιμόζ – Λαμποράλ 71-107. Σήμερα: Μιλάνο – Ολυμπιακός. Γ’ όμιλος. Καρσίγιακα – Ζαλγκίρις 66-68, Μπαρτσελόνα – Παναθηναϊκός 77-52. Σήμερα: Ζιέλονα Γκόρα – Λοκομοτίβ Κουμπάν. Δ’ όμιλος: ΤΣΣΚΑ – Μπάμπεργκ 83-77, Μακάμπι – Σάσαρι 79-63. Σήμερα: Μάλαγα – Νταρουσαφάκα.