Επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στο διάστημα 5-9 Νοεμβρίου 2015, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο κ. Δρίτσας θα είναι ο κύριος ομιλητής στο Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας Μεσογειακών Χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και της ΛΔ της Κίνας. Το Φόρουμ θα γίνει στο λιμάνι της Ξιανμέν, στις 7-8 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, στην τελετή λήξης του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Ξιανμέν στις 7 Νοεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ (19-21/06/2014) στην Αθήνα, το έτος 2015 είχε ανακηρυχθεί ως «Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας», υπογραμμίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Ο κ. Δρίτσας θα συνοδεύεται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Θεοτοκά, καθώς και από υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες.