Επίσκεψη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στο διάστημα 5-9 Νοεμβρίου 2015, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση της κινεζικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Ο κ. Δρίτσας θα είναι ο κύριος ομιλητής στο Φόρουμ Θαλάσσιας Συνεργασίας Μεσογειακών Χωρών που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και της ΛΔ της Κίνας. Το Φόρουμ θα γίνει στο λιμάνι της Ξιανμέν, στις 7-8 Νοεμβρίου.

Ο υπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, στην τελετή λήξης του Έτους Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας και Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Ξιανμέν στις 7 Νοεμβρίου.

Όπως είναι γνωστό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κετσιάνγκ (19-21/06/2014) στην Αθήνα, το έτος 2015 είχε ανακηρυχθεί ως «Έτος Θαλάσσιας Συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας», υπογραμμίζοντας το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

Ο κ. Δρίτσας θα συνοδεύεται από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Θεοτοκά, καθώς και από υψηλόβαθμους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από