Αντιδράσεις ακόμα και εντός του κυβερνητικού συνασπισμού προκαλεί η αύξηση του φόρου στη μπύρα που παράγουν οι μικροί ανεξάρτητοι παραγωγοί, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Οι μικρές ζυθοποιίες, πλήρωναν μέχρι σήμερα το 50% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβαλλόταν στην μπύρα, εφόσον η παραγωγή τους δεν ξεπερνούσε τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως.

Ο συντελεστής του 50% θα παραμείνει σταθερός μόνο για τις μικρές ζυθοποιίες που θα παράγουν μέχρι 15.000 εκατόλιτρα. Για όλες τις υπόλοιπες ο συντελεστής θα διαμορφωθεί από το 2016 από 55% έως 75% κάτι που σημαίνει ότι και η φορολογική επιβάρυνση θα αυξηθεί κατά 50%.

Στην προοπτική αυτή αντέδρασε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος, με ανάρτησή του στο Twitter ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουν ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο, όπως πρόσθεσε, δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα.

Στην αύξηση του φόρου για τις μικρές ζυθοποιίες υπάρχουν αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός - υποψήφιος για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας - Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι αντί να φορολογηθεί το «εισαγόμενο σκληρό αλκοόλ» φορολογείται η ελληνική μπύρα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από