Οχι απλώς αλώβητη αλλά και ενισχυμένη εξέρχεται η ΑΕΚ της μεταβατικής περιόδου μέχρι την ανάληψη καθηκόντων από τον επόμενο πρώτο προπονητή της ομάδας (λεπτομέρειες στη σελίδα 22). Ο υπηρεσιακός Στέλιος Μανωλάς έκανε χθες το δικό του δύο στα δύο στον πάγκο της Ενωσης οδηγώντας τη στη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης, σε ματς για το Κύπελλο Ελλάδας. Καλά έκανε τη δουλειά του και ο Μακόλεϊ Κρισάντους, ο οποίος είχε χάσει τη μοναδική κλασική ευκαιρία των Κιτρινόμαυρων στο αντίστοιχο (επίσης εκτός έδρας) ματς πρωταθλήματος (έληξε 0-0), χθες όμως βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα χαρίζοντας στην ομάδα μία σημαντική νίκη. Απόντος του τιμωρημένου από τα περυσινά ματς του θεσμού Πέτρου Μάνταλου, η ΑΕΚ είχε εμφανές πρόβλημα στη δημιουργία, ωστόσο έστω κι έτσι ήταν εκείνη που πρωταγωνίστησε στον τομέα παραγωγής ευκαιριών. Απέναντί της είχε ομάδα που προσπαθούσε κυρίως να αμυνθεί, ωστόσο και αυτό ακόμα που λογίζεται ως το φόρτε της, χθες το έκανε με λάθος τρόπο. Η νίκη των φιλοξενουμένων θα ήταν ευρεία αν οι Κρισάντους (σε δύο περιπτώσεις), Βάργκας και Μπαρμπόσα δεν έχαναν κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Και όλα αυτά δίχως να απειληθεί, πέραν μιας φάσης στην οποία λειτούργησε με εξαιρετικά ρεφλέξ ο τερματοφύλακας της Ενωσης Αλάιν Μπαρόχα. Από τον αγώνα αποχώρησε τραυματίας με διάταση στον δικέφαλο του ποδιού ο Σιμόες και στην ΑΕΚ θα διαπιστώσουν σήμερα αν θα είναι διαθέσιμος για το ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό.

«Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει πολύ. Hρθαμε να νικήσουμε, πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση κόντρα σε μια ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ και πήραμε το παιχνίδι. Λειτουργώ ως προσωρινός, όπως συμβαίνει συνήθως όταν αποχωρεί ο πρώτος προπονητής. Η ομάδα μού έκανε αυτή την τιμή. Ηρθε άλλος προπονητής και συζητάει με την ομάδα, πιστεύω ότι θα έχει ευτυχή κατάληξη η υπόθεση. Τα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα. Ενα τέτοιο ματς πρέπει να αποτελεί γιορτή» τόνισε ο υπηρεσιακός τεχνικός Στέλιος Μανωλάς.

SKODA Ξάνθη: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης (65′ Φλίσκας), Φάρκας, Βασιλακάκης (20′ Ελτον), Παπαστεργιανός, Χερέα, Ντιμιτρόφ, Σολτάνι (55′ Αλμέιντα), Ράνος.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (83′ Τζανετόπουλος), Μπουονανότε (64′ Κορδέρο), Βάργκας (79′ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα, Κρισάντους.