Οποιος έλεγε στις 24 Μαΐου, μετά τη νίκη της Τσέλσι επί της Σάντερλαντ με 3-1 και την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ από τους Μπλε, πως πέντε μήνες αργότερα ο Ζοζέ Μουρίνιο θα βρισκόταν πολύ κοντά στην απόλυση, θα κινδύνευε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ανόητος.

Μετά την απόλυση του Τιμ Σέργουντ από την Αστον Βίλα, την Κυριακή το απόγευμα, ο Μουρίνιο είναι δεύτερο φαβορί, μετά τον προπονητή της Νιούκαστλ Στιβ ΜακΚλάρεν, να απολυθεί.

O τελευταίος κρίκος της αλυσίδας που κρατά τον Πορτογάλο δεμένο με το Στάμφορντ Μπριτζ είναι το ηγεμονικό τετραετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι και του αποφέρει σχεδόν 13 εκατ. ευρώ ετησίως. Σε περίπτωση απόλυσης ο Μουρίνιο θα διεκδικήσει το ποσό-ρεκόρ των 45 εκατ. ευρώ, το οποίο η Τσέλσι θα προσπαθήσει με νομικά μέσα να μειώσει κάτω από το μισό.

Οι «Τάιμς» του Λονδίνου εκτιμούν πως μία ακόμα ήττα, από τη Λίβερπουλ το Σάββατο, θα πυροδοτήσει εξελίξεις που θα τον οδηγήσουν εκτός Στάμφορντ Μπριτζ για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Η απόφαση της ηγεσίας των Μπλε να στηρίξουν τον Μουρίνιο που έχει πάψει από καιρό να είναι Special, μετά την ήττα από τη Σαουθάμπτον, δεν ήταν ομόφωνη, αν και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς.

Είναι τέτοια η βεβαιότητα πως ο Μουρίνιο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από την Τσέλσι, ώστε στο Στάμφορντ Μπριτζ άρχισαν να καταφθάνουν φαξ από μάνατζερ που προτείνουν αντικαταστάτες.

Γνωρίζοντας πως διακαής πόθος του Ρόμαν Αμπραμόβιτς είναι να φέρει τον Πεπ Γκουαρντιόλα στην Τσέλσι, πολλοί μάνατζερ πήραν πρωτοβουλία και προσπαθούν να ρίξουν γέφυρες μεταξύ των δύο πλευρών ώστε όταν φύγει ο Μουρίνιο, ο Καταλανός να είναι η έτοιμη λύση.

Η 27η Νοεμβρίου πιθανόν να είναι ημερομηνία-σταθμός τόσο για την Τσέλσι όσο και για την Μπάγερν, καθώς αναμένεται να ανακοινωθεί, στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του βαυαρικού συλλόγου, η απόφαση του Γκουαρντιόλα αν θα παραμείνει στον σύλλογο ή θα φύγει στο τέλος της σεζόν.

Οι Γερμανοί πάντως επιμένουν πως ο Γκουαρντιόλα θα ανανεώσει για έναν ακόμα χρόνο.

Πληροφορίες της «Ντέιλι Μέιλ» αναφέρουν πως για τη βραχύβια περίοδο μέχρι το τέλος της σεζόν πιθανότερη λύση είναι ο Ολλανδός Γκους Χίντινκ που έχει κρατήσει ξανά τα μπλε ηνία, ενώ δεν αποκλείεται και η επιστροφή του Κάρλο Αντσελότι που έχει κατακτήσει νταμπλ με την Τσέλσι.