Οι τέσσερις σερί νίκες του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού, του Πλατανιά, της Ξάνθης και του ΠΑΣ Γιάννινα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, παρά τη φαινομενική νηνεμία που επικράτησε μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Γκαμπάλα και την ήττα από τον Πανιώνιο. Απλώς έκρυψαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Γι’ αυτό και η προχθεσινή συντριβή από τον ΠΑΟΚ έβγαλε ξανά στην επιφάνεια όσα ταλανίζουν το Τριφύλλι.

Η ένταση και ο εκνευρισμός στα πράσινα αποδυτήρια ήταν έκδηλα, αφού η στρατηγική που σχεδιαζόταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας δεν λειτούργησε εντός του αγωνιστικού χώρου, όπου ο Δικέφαλος νίκησε κατά κράτος. Ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου Στιβ Ρούτερ έκανε δριμείες παρατηρήσεις προς τους παίκτες για τη μη εφαρμογή του πλάνου, γεγονός που ανέβασε τα ντεσιμπέλ στα αποδυτήρια, καθώς ο αρχηγός των Πρασίνων –και συνήθως ενωτικός –Ζέκα αντέδρασε. Οχι μόνο για τον οξύ τρόπο του άγγλου κόουτς, αλλά και εν συνόλω για το αγωνιστικό πλάνο που απέτυχε παταγωδώς. Λίγο αργότερα ενώπιον των δημοσιογράφων ο γαλλοαλγερινός χαφ Μεχντί Αμπέντ έκανε μια δήλωση που σπάνια ακούς από ποδοσφαιριστή, καθώς επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι υπήρξε παρανόηση ως προς την τακτική που έπρεπε να εφαρμοστεί! «Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς για όλους μας. Θέλαμε το θετικό αποτέλεσμα, όμως, ίσως να μην καταλάβαμε σωστά την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουμε στον αγώνα» ήταν τα λόγια του 23χρονου μέσου, με τον οποίο συντάχθηκαν –πέραν του Ζέκα –και άλλοι σημαντικοί παίκτες.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ. Φαίνεται πια πως ο Αναστασίου, μετά την εξέδρα που έπαψε να τον στηρίζει από το παιχνίδι με τον Πλατανιά (απλώς στη συνέχεια του έδωσε ψήφο ανοχής), χάνει και τα αποδυτήρια της ομάδας του. Σημάδι αν μη τι άλλο κατάρρευσης σε ένα οικοδόμημα το οποίο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι έμοιαζε γερό και σταθερό. Δεδομένου ότι και τα περισσότερα διοικητικά στελέχη θεωρούν πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη όσο παραμένει ο 42χρονος τεχνικός, έχει απομείνει να τον στηρίζει μόνο ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος επί του παρόντος δεν αλλάζει ρότα.