Οι Μπακς ξέρουν καλά πως έχουν στα χέρια τους ένα πραγματικό αθλητικό «διαμάντι», τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, και θέλουν να «λάμπει» στο Μιλγουόκι γι’ αρκετά ακόμη χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της οψιόν για τον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου του, κάτι που θα κρατήσει τον Έλληνα σταρ στους Μπακς και τη σεζόν 2016-17.

Το συμβόλαιο του διεθνή φόργουορντ αφορούσε 2+1+1 χρόνια, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί του ΝΒΑ για παίκτες που επιλέγονται στον πρώτο γύρο των ντραφτ.

Αυτό σημαίνει πως είναι εγγυημένος ο τέταρτος χρόνος του συμβολαίου του, ενώ το προσεχές καλοκαίρι θα μπορέσει να διαπραγματευθεί με τους Μπακς την επέκταση του συμβολαίου τους.

Αν οι δύο πλευρές δεν φτάσουν σε συμφωνία, τότε ο Αντετοκούνμπο θα είναι «restricted free agent» το καλοκαίρι του 2017 και θα μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του σε άλλη ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο.

Με την ενεργοποίηση της οψιόν βελτιώθηκαν και οι απολαβές του νεαρού άσου, ο οποίος φέτος θα λάβει 1.953.960 δολάρια, ενώ την επόμενη σεζόν 2.995.240 δολάρια.

Ο 20χρονος φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε δύο σεζόν στο NBA σε 158 παιχνίδια, μετρώντας κατά μέσο όρο 9.8 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ.

Κατάφερε μάλιστα να γίνει και ο νεότερος παίκτης στην ιστορία των Μπακς που φτάνει τους 1.000 πόντους.