Οι επιλογές που γίνονται στο ασφαλιστικό είναι «σκληρές» και δεν τις είχαν φανταστεί ούτε οι πιο απαισιόδοξοι, και το σύστημα είναι στα όρια του κραχ, σημείωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του Alpha, ο εργατολόγος κ. Μητρόπουλοςαναφερόμενος στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «πάμε σε σκληρές επιλογές στο ασφαλιστικό και οι πιο απαισιόδοξοι του συστήματος δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνονταν τέτοιες επιλογές και μάλιστα από προοδευτική κυβέρνηση».

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως το σύστημα περιλαμβάνει πολλές αδικίες.

«Δεχόμενη η κυβέρνηση την ατζέντα των δανειστών για το ασφαλιστικό, τους απήλλαξε από τις ευθύνες ότι συνετέλεσαν και οι πολιτικές τους στα πρόθυρα κραχ», σχολίασε και χαρακτήρισε «αδικία» τη βιωσιμότητα του συστήματος από μηδενική βάση.

Εκτίμησε πως θα καταβυθιστούν οι συντάξεις και θα καταρρεύσουν τα ταμεία, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετακύλησε τα χρέη των ελίτ στον λαό και δανείστηκε «με ρήτρα λαού», όπως ανέφερε, ενώ υπογράμμισε πως το δίλημμα της κυβέρνησης είναι «ή απεμπλοκή από το μνημόνιο ή οδηγούμαστε σε μια εθνική τραγωδία». Ηττηθήκαμε στη διαπραγμάτευση γιατί δεν μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε με όρους εθνικής αξιοπρέπειας, κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.