O διασημότερος κατάσκοπος του κόσμου, ο Τζέιμς Μποντ, επέστρεψε στη μεγάλη οθόνη με το «Spectre», την 24η αποστολή του στον κινηματογράφο. Η πρεμιέρα της ταινίες πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, παρουσία μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, αλλά και πολλών αστέρων της 7ης τέχνης.

Τα φλας των φωτογράφων πήραν φωτιά όταν εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί οι πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες: ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Μόνικα Μπελούτσι, η Λέα Σεϊντού, ο Κρίστοφ Βαλτς, αλλά και ο σκηνοθέτης της ταινίας Σαμ Μέντες.

Το «παρών» στην πρεμιέρα έδωσαν επίσης ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Χάρι, ο Ρέιφ Φάινς, το πρώην κορίτσι του «007» Ναόμι Χάρις, η Τζόαν Κόλινς, η Σίρλεϊ Μπάσεϊ και πολλοί άλλοι.

Η ταινία προβάλλεται σε εκατοντάδες κινηματογράφους στη Βρετανία και την Ιρλανδία και οι κριτικοί την υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

«Ανυπομονούσα για τη στιγμή που το κοινό θα έβλεπε την ταινία. Σιχαίνομαι να με βλέπω στην οθόνη, όμως λατρεύω να υποδύομαι τον Τζέιμς Μποντ» δήλωσε ο Ντάνιελ Κρεγκ κατά την άφιξή του στο Royal Albert Hall.

Το «Spectre» είναι η τέταρτη ταινία Μποντ με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό, μετά το «Casino Royale» (2006), το «Quantum of Solace» (2008) και το «Skyfall» (2012).

«Είναι απίστευτο που αποτελώ μέρος της παράδοσης» υπογράμμισε η Μόνικα Μπελούτσι, 51 ετών, που ενσαρκώνει την Λούσι Σκιάρα, την χήρα ενός διάσημου εγκληματία.

«Πρόκειται για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, δεν γνωρίζω εάν είμαι ένα κορίτσι του Μποντ, είμαι απλά ένα ξανθό κορίτσι» είπε χαριτολογώντας η Γαλλίδα ηθοποιός Λεά Σεϊντού, που υποδύεται την Μάντλιν Σουάν, μια ψυχολόγο και κόρη του Ουάιτ, του αντιπάλου του Μποντ.

«Χύσαμε αίμα και ιδρώτα για να κάνουμε αυτήν την ταινία. Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ απόψε και επίσης αισθάνομαι και λίγη ανακούφιση» δήλωσε ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες.

Με γυρίσματα στην Αγγλία, την Ιταλία, την Αυστρία, το Μεξικό και το Μαρόκο, το «Spectre» συγκεντρώνει όλα τα παραδοσιακά στοιχεία των ταινιών του Μποντ: άγριες καταδιώξεις, έναν μεγαλομανή κακό, τον οποίο υποδύεται ο Κρίστοφ Βαλτς- αισθησιακά κορίτσια στο πλευρό του Τζέιμς Μποντ, συναρπαστικά γκάτζετ και διαλόγους διανθισμένους με γερές δόσεις χιούμορ.