Οι «πτήσεις» του Παναθηναϊκού συνεχίστηκαν χθες στο Ρέθυμνο, ο Αρης προσγείωσε ανώμαλα τον ΠΑΟΚ και σε τρία γήπεδα της Α1 είχαμε εκπλήξεις από τους φιλοξενουμένους.

Αυτό είναι το στίγμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον Αρκαδικό.

Οι Πράσινοι χρειάστηκαν ένα 20λεπτο και τις φωνές του Σάσα Τζόρτζεβιτς στο ημίχρονο για να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πάρουν τη νίκη με 84-60. «Πήγαμε στα αποδυτήρια και είχαμε κάποιες εντάσεις. Επιστρέψαμε στην επανάληψη και τα παιδιά έδειξαν πραγματικά ένα σκληρό πρόσωπο στην άμυνα και καταφέραμε και κερδίσαμε» σχολίασε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, οι φωνές του οποίου αφύπνισαν τους παίκτες του που σημείωσαν επιμέρους σκορ 47-17. Για δύο δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός κράτησε το Ρέθυμνο κάτω από τους δέκα πόντους, ο Φελντίν ήταν εκπληκτικός (23 π. με 5/8 τρ.), ο Γκιστ έδωσε συνέχεια στην εμφάνιση της Πέμπτης με την Καρσίγιακα (14 π., 10 ρ.) και ο Διαμαντίδης στον γνωστό του ρόλο (8 ασίστ).

Στο Αλεξάνδρειο η ατμόσφαιρα θύμιζε παλιές λαμπρές εποχές, κάτι που επιβεβαιώθηκε αγωνιστικά και στο παρκέ. Ο Αρης με τον Οκάρο Ουάιτ να κάνει με την εμφάνισή του statement για την παρουσία του στο πρωτάθλημα (27 π., 7/10 δ., 3/4 τρ., 4/4 β.) νίκησε με 84-72 τον ΠΑΟΚ και έθεσε υποψηφιότητα για επιστροφή στην τρίτη θέση.

Από εκεί και πέρα ο Κολοσσός πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα και το 74-58 της ομάδας της Ρόδου οδηγεί τον Απόλλωνα σε αλλαγές. Ο Κώστας Μέξας, πρώην προπονητής του ΚΑΟΔ που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα, ταξίδεψε στην Πάτρα για να συζητήσει με τους διοικούντες την ΚΑΕ την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας αντί του Θανάση Παπαχατζή.

Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σημείωσαν ακόμη το νεοφώτιστο –από σπόντα –Λαύριο στη Κηφισιά (με 82-79) και ο Κόροιβος στην Καβάλα (89-74).

Ολα τα αποτελέσματα: Απόλλων Π. – Κολοσσός 58-74, ΑΕΚ – Τρίκαλα 82-65, Καβάλα – Κόροιβος 74-89, Κηφισιά – Λαύριο 79-82, Αρης – ΠΑΟΚ 84-72, Ρέθυμνο – Παναθηναϊκός 60-84. Σήμερα: Ολυμπιακός – Αρκαδικός (18.30 ΟΤΕ TV4)

Βαθμολογία: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός από 6 β., Τρίκαλα, Κόροιβος, Αρης, Κηφισιά και Κολοσσός από 5 β., Καβάλα, Λαύριο, Ρέθυμνο από 4 β., Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Απόλλων Π., Αρκαδικός από 3 β. (Ολυμπιακός – Αρκαδικός έχουν ένα αγώνα λιγότερο).

Επόμενη (4η) αγωνιστική: Σάββατο (31/10): Τρίκαλα – Κηφισιά, Λαύριο – Αρης, Καβάλα – Απόλλων Π., Κόροιβος – ΑΕΚ, Αρκαδικός – Ρέθυμνο. Κυριακή (1/11): Παναθηναϊκός – Κολοσσός. Δευτέρα (2/11): ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.

n Στο ιστορικό, καθότι ήταν το πρώτο, ντέρμπι «αιωνίων» στην Α1 γυναικών, ο Ολυμπιακός νίκησε με 66-61 τον Παναθηναϊκό στο κλειστό γήπεδο Παύλος Γιαννακόπουλος στη Λεωφόρο.