Ενας ποδοσφαιρικός αγώνας προκαλεί σωρό συναισθημάτων. Αγωνία πριν από τη σέντρα και στη διάρκεια του ματς, ντελίριο ενθουσιασμού όταν σκοράρει η ομάδα σου, απογοήτευση όταν δέχεσαι γκολ, χαρά όταν νικάς, πίκρα όταν αποχωρείς χαμένος από το γήπεδο, οργή όταν αδικείσαι από τη διαιτησία. Ενενήντα λεπτά γεμάτα με όλων των ειδών τα συναισθήματα. Αυτά και ακόμη περισσότερα περιελάμβανε η χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας, που πάντως υπήρξε κατ’ ευφημισμόν ντέρμπι.

Ο Δικέφαλος ήταν καταιγιστικός για 16 λεπτά στο α’ ημίχρονο: τόσο χρόνο χρειάστηκε για να πετύχει τρία γκολ (στο διάστημα 27′-43′) και να σφραγίσει από το τέλος του ημιχρόνου μια πολύτιμη νίκη (3-1) απέναντι σε μια ομάδα που τον πλήγωσε δις την περασμένη σεζόν στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ιγκόρ Τούντορ νίκησε κατά κράτος στη μάχη των πάγκων τον Γιάννη Αναστασίου, που βρέθηκε –όπως και η πλειονότητα των παικτών του –σε κακή μέρα. Το αγωνιστικό πλάνο του 42χρονου κόουτς δεν απέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σε αντίθεση με τον θαυμάσιο στήσιμο του κροάτη τεχνικού που απογείωσε τον Δικέφαλο και προσγείωσε απότομα το Τριφύλλι.

Στο 27′ ο Μπερμπάτοφ, χωλαίνοντας, λόγω τραυματισμού, ήταν εύστοχος σε εκτέλεση πέναλτι (1-0) και αμέσως μετά αντικαταστάθηκε, στο 30′ ο MVP Ροντρίγκες εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Στιλ και την αδράνεια του Ταυλαρίδη (2-0), ενώ στο 43′ ο Βίτορ με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα και λάθος εκτίμηση (ξανά) του Στιλ και του Τελάντερ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Θεσσαλονικέων (3-0). Οι Πράσινοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν με πέναλτι του Καρέλη στο 73′ (3-1), αλλά η εικόνα τους ελάχιστα βελτιώθηκε προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους οπαδούς. Το Τριφύλλι έπειτα από νηνεμία ενός μήνα χάρις στις τέσσερις σερί νίκες επί Λεβαδειακού, Πλατανιά, Ξάνθης και ΠΑΣ Γιάννινα, εισέρχεται σε νέα δίνη. Οι ημέρες της εσωστρέφειας είναι και πάλι εδώ για τον Παναθηναϊκό, τη διοίκηση της ΠΑΕ, τους ποδοσφαιριστές και κυρίως τον προπονητή.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Αναστασίου ανέλαβε «την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας» και συμπλήρωσε: «Για οκτώ λεπτά καταρρεύσαμε. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό, χάσαμε όλες τις μονομαχίες και εκείνη τη στιγμή το ματς έδειχνε ότι θα δεχτούμε περισσότερα γκολ κι όχι ότι θα επανέλθουμε». Εξέφρασε πάντως και τα παράπονά του για το πέναλτι που πράγματι λανθασμένα καταλόγισε εις βάρος του Παναθηναϊκού ο διαιτητής Αρετόπουλος, για τον οποίο μάλιστα οι Πράσινοι φώναζαν από τα μέσα της εβδομάδας. «Μια απόφαση του διαιτητή άλλαξε τελείως την εικόνα του παιχνιδιού. Το πέναλτι έπαιξε ρόλο και μας αποσυντόνισε ψυχολογικά». Από την πλευρά του, ο Τούντορ σχολίασε ότι «ένα καλό πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να νικήσουμε» αλλά παραδέχθηκε πως δεν του άρεσε «η νοοτροπία του ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο».

– Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟ τα μεσάνυχτα, κατήγγειλε την διαιτησία του Αρετόπουλου: «Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο. Φρόντισε για αυτό ο διαιτητής Αρετόπουλος. Καταλόγισε κάλπικο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ» σχολίασε μεταξύ άλλων η ΠΑΕ που τόνισε ότι «θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα του».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλας, Ροντρίγκες, Λέοβατς, Τζιόλης, Σάμπο (71′ Χαρίσης), Μακ, Ζάιρο (82′ Αθανασιάδης), Μπερμπάτοφ (30′ Πέλκας).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Νάνο, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Κουτρουμπής (61′ Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέντ (83′ Πέτριτς), Ατζαγκούν, Καρέλης (83′ Λαγός), Μπεργκ.