Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, και το γεγονός μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Πριν από την ολοκλήρωση του ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη (το οποίο ασφαλώς δεν προσφέρει κάτι στην ιστορία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα), στους επτά αγώνες της όγδοης αγωνιστικής μόλις μία ομάδα που ήταν γηπεδούχος (η ΑΕΚ) κατάφερε να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Στα ματς των μικρομεσαίων είδαμε τα πάντα. Ανατροπές στο σκορ, ισοπαλίες, επικρατήσεις στα τελευταία λεπτά ή και δευτερόλεπτα των αγώνων. Το σκηνικό έχει καταγραφεί ξανά κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Και το γεγονός καταδεικνύει ισορροπία μεταξύ των ομάδων από τη στιγμή που επαναλαμβάνεται. Οι καχύποπτοι μπορεί να θεωρούν ότι όλα γίνονται για το στοίχημα. Ακόμα κι έτσι αν ήταν, έχει ενδιαφέρον. Στρίβεις το νόμισμα: κορόνα ότι θα είναι η αγωνιστική των γηπεδούχων, γράμματα το ανάποδο. Για τα μη μολυσμένα μυαλά, πρόκειται για ένα καθαρό, ανοιχτό και απρόβλεπτο πρωτάθλημα. Οπως το βλέπει ο καθένας.

Φαγώθηκε μερίδα του Τύπου για την απομάκρυνση του Τραϊανού Δέλλα από τον πάγκο της ΑΕΚ. Η ομάδα πραγματοποίησε τη (σχεδόν) τέλεια εμφάνιση εν τη απουσία του, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν το έργο του. Απόψεις είναι αυτές. Την ίδια ώρα, στην μπασκετική Ενωση ο Ντράγκαν Σάκοτα απολαμβάνει πλήρη ασυλία, παρά το γεγονός ότι η ομάδα παίζει μπάσκετ αναχρονιστικό και οι επιλογές των ξένων παικτών αποδεικνύονται λανθασμένες. Να σημειωθεί επίσης ότι η ομάδα του μπάσκετ έχει γαλαντόμο χρηματοδότη και δεν βασίζεται αποκλειστικά στα έσοδά της όπως αυτή του ποδοσφαίρου.

Εν εξάλλω καταστάσει, προφανώς δικαιολογημένα από όσα είδε να συμβαίνουν στο γήπεδο, ο ιδιοκτήτης του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός εκστόμισε ύβριν κατά των διαιτητών του αγώνα με τον Ολυμπιακό, σχετική με τον ανδρισμό τους. Βέβαια για αυτό το πρωτάθλημα στο οποίο είναι νόμος να ευνοείται η συγκεκριμένη ομάδα ασχέτως με τη δυναμική των άλλων, ο συγκεκριμένος και άλλοι επιχειρηματίες συντάσσονται με τον ΟΣΦΠ στον βωμό μιας δήθεν ασφάλειας ενός συνεταιρισμού που είναι τέτοιος μόνο κατ’ όνομα. Ας προσέχατε!

Ας βάλουμε στην κουβέντα και τον Γιάννη Αναστασίου. Πολλά ανέχτηκε και δέχθηκε. Αν όντως τόσο καιρό παραμένει στο πόστο του για να πάρει την αποζημίωση, πολύ καλά κάνει! Να πάρει όλα τα χρήματα που προβλέπει μια απόλυση και μετά να φύγει. Κάποιοι συμφώνησαν να του τα δώσουν ανανεώνοντας τη συνεργασία μαζί του. Δεν πρέπει να τα χαρίσει. Τέτοιες ενέργειες χαλάνε την πιάτσα.