Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, αναγορεύθηκε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στην ομιλία του ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αναγκαιότητα «να καταβάλλουμε μια οργανωμένη και συνειδητή προσπάθεια να αλλάξουμε νοοτροπία και να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος».

«Αν θεωρήσουμε ότι οι Έλληνες έχουμε πάρει οριστικά την απόφαση να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να συμπορευθούμε με τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, έχουμε την υποχρέωση να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να χτίσουμε ένα σύγχρονο, ορθολογικά οργανωμένο κράτος κι ένα υγιές πολιτικό σύστημα που δεν θα βασίζεται στις πελατειακές σχέσεις, να καταπολεμήσουμε τη διαφθορά σε όλες της τις εκφάνσεις και να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνία που θα επιδιώκει την επίτευξη συλλογικών σκοπών και δεν θα αναλώνεται στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, όπως είναι συνηθισμένη» είπε.

Η ομιλία είχε θέμα: «Ο ρόλος της Δικαιοσύνης στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία». Συμπερασματικά, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε πως «για την επίτευξη της κοινωνικής ευημερίας και την εμπέδωση του κράτους δικαίου, που αποτελεί κοινό τους σκοπό, απαιτείται συνεργασία και συντονισμός των τριών εξουσιών. Η Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα του συστήματος δημόσιας διακυβέρνησης, και ως τέτοιος ο εκσυγχρονισμός της αποτελεί παράγοντα επιβίωσης του έθνους».