Με τις προσαγωγές 19 νεαρών έληξε το βράδυ της Δευτέρας η κατάληψη στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ.

Οι νεαροί μετά από διαπραγματεύσεις κατέβηκαν στην είσοδο και σήκωσαν τα ρολά για να βγούν υπάλληλοι που είχαν εγκλωβισθεί. Τότε επενέβησαν αστυνομικοί που είχαν περικυκλώσει το κτίριο και τους προσήγαγαν Πρόκειται για δεκατέσσερις άνδρες και πέντε γυναίκες που οδηγούνται στην Αστυνομία.

Η κατάληψη στο κτίριο της λεωφόρου Συγγρού όπου στεγάζονται τα γραφεία των ΑΝΕΛ , ξεκίνησε νωρίς το βράδυ.Μια ομάδα περίπου είκοσι ατόμων της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας »μπήκε στο κτίριο και καθώς τα γραφεία ήταν κλειστά, ανέβηκαν στην ταράτσα όπου ανάρτησαν δυο πανό.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτιο ,διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι :

«Για μια ακόμα φορά, οι πολλοί, οι αδύναμοι, αυτοί που πάντα πληρώνουν, καλούνται να καταβάλουν το τίμημα της εξόδου από την «κρίση» που οι λίγοι κατέχοντες τον πλούτο δημιούργησαν. Από το 2010 ο λαός ζει μια άνευ προηγουμένου καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων που κατέκτησε με σκληρούς αγώνες και θυσίες. Οι κρατικές πολιτικές οδηγούν στην ανεργία, σε μισθούς πείνας, στην άγρια φορολόγηση, στη φτωχοποίηση, με σκοπό να πραγματοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που θα ωφελήσουν το κεφάλαιο και θα δημιουργήσουν κέρδη για τις ελίτ, ντόπιες και ξένες.»

Προσθέτουν ότι :«τα μέτρα που παίρνονται δίνουν πλέον τη χαριστική βολή στους από τα κάτω και μόνο φιλολαϊκά δε μπορούν να χαρακτηριστούν.» και καταλήγουν με τα συνθήματα. «Καμιά διαπράγμάτευση με ντόπιο και διεθνές Κεφάλαιο. Αντίσταση στα νέα μέτρα. Ολοι στους δρόμους».