«Ασαφή» χαρακτηρίζει την απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών για το μεταναστευτικό, σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι, η απόφαση αυτή «μπορεί να επιφυλάξει σοβαρούς κινδύνους», ενώ «προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, κυρίως στους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Επίσης καταλογίζει στον πρωθυπουργό, ότι «αποκρύπτει σοβαρές πτυχές των όσων συμφωνήθηκαν» και ότι «δεν είπε σε τι ακριβώς συμφώνησε και ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για τη χώρα, τα εθνικά της συμφέροντα και τους πολίτες».

Ο κ. Κουμουτσάκος, απευθύνει στον πρωθυπουργό τις εξής ερωτήσεις:

«1. Ποια η σύνδεση δημοσιονομικής και προσφυγικής - μεταναστευτικής πολιτικής;

»2. Με βάση τη συμφωνία, μπορούν τα κράτη να κλείσουν τα σύνορά τους και οι πρόσφυγές και μετανάστες να εγκλωβιστούν στη χώρα μας;

»3. Που θα εγκατασταθούν οι πέραν των 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες;

»4. Τι ειδικότερα σχεδιάζετε όταν μιλάτε για επιδότηση ενοικίου σε 20.000 πρόσφυγες και την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό;

»5. Πως γίνεται στην αρχή να μιλάτε για προσωρινή φιλοξενία και στη συνέχεια για ένταξη στον κοινωνικό ιστό;

»6. Τι ακριβώς εννοείτε μιλώντας για επιχειρησιακό συντονισμό ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής;

»7. Τι ακριβώς ζητήσατε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας όσον αφορά τη στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, στη διαχείριση προσφυγικού-μεταναστευτικού;»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από