Τον συστηματικό βιασμό της από δύο άντρες, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης στο Διαδίκτυο προσωπικών φωτογραφιών της, κατήγγειλε 26χρονη στην Αστυνομία.

Μετά από σχετική έρευνα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου και ενός ακόμη χρήστη ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.

Σύμφωνα με την καταγγελία, πριν από περίπου δύο χρόνια, η γυναίκα συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άγνωστο σε αυτήν χρήστη του Διαδικτύου, τον 26χρονο. Αυτός την έπεισε να του στείλει προσωπικές φωτογραφίες της μέσω άλλης ιστοσελίδας διαδικτυακής επικοινωνίας, ωστόσο μετά από σύντομο χρονικό διάστημα απενεργοποίησε τα προφίλ που διατηρούσε στις δύο ιστοσελίδες.

Στη συνέχεια, επικοινώνησε με την 26χρονη μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Της γνωστοποίησε ότι κατέχει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και την εξανάγκασε να έρθει σε συνουσία μαζί του, με την απειλή ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα κοινοποιήσει τις φωτογραφίες στο συγγενικό περιβάλλον της. Η παθούσα ενέδωσε στις απειλές του δράστη και εξαναγκάστηκε σε κατ’ εξακολούθηση συνουσία, όχι μόνο μαζί του, αλλά και με τον δεύτερο, αγνώστων στοιχείων, δράστη.

Ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία και παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διενεργήθηκε αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση του 26χρονου και τον εντοπισμό της κατοικίας του στον Πειραιά.

Πρωινές ώρες της περασμένης Πέμπτης διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του και επιβεβαιώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι έρευνες για την ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας και τον εντοπισμό του άλλου δράστη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από