Ασφαλώς η δουλειά δεν είναι του Μανωλά, ούτε ο άνθρωπος εγκωμίασε τον εαυτό του προκειμένου να καρπωθεί προσωπικά οφέλη από το νικηφόρο 5-1 επί του Ηρακλή. Εκ του αντιθέτου, παραδέχθηκε ότι «εγώ είμαι υπηρεσιακός και αυτή η ομάδα έχει τη σφραγίδα άλλου». Του Τραϊανού Δέλλα εν προκειμένω, προπονητή ο οποίος μπόλιασε την ομάδα του με μοντέρνες ποδοσφαιρικές ιδέες και την είδε να αποδίδει το τέλειο ματς δίχως εκείνον στον πάγκο της.

Η απόδοση της Ενωσης ήταν εκθαμβωτική. Ποδοσφαιριστές όπως ο Μπαρμπόσα και ο Βάργκας απέδειξαν ότι αποκτήθηκαν έπειτα από σκέψη, εμφανίζοντας στον αγωνιστικό χώρο ποιότητα που δεν είχαν παρουσιάσει με τόση διάρκεια και ένταση σε προηγούμενα ματς. Ασφαλώς αισθάνθηκαν απελευθερωμένοι, έχοντας πάρει τα μηνύματα της διοίκησης ότι πλέον θα παίζουν περισσότερο. Ωστόσο η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν προπονητή διότι ο κάθε υπηρεσιακός (ο Μανωλάς εν προκειμένω) είναι και αναλώσιμος. Επίσης προσφέρεται ως εύκολος στόχος αν τα πράγματα στραβώσουν. Γι’ αυτό και η Ενωση επιχειρεί να έρθει σε συμφωνία με προπονητή που έχει εργαστεί σε ανώτερο πρωτάθλημα, έχοντας δώσει προτεραιότητα στον Ουρουγουανό Γκουστάβο Πογέτ κι ενώ έχουν προταθεί επίσης ο Ισπανός Χουάντε Ράμος και ο Δανός Μίκαελ Λάουντρουπ. Εναν εκ των τριών ή κάποιον άλλον, το όνομα του οποίου δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας, ταξίδεψε (χθες) προκειμένου να δει στην Ισπανία σήμερα ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Η ομάδα θα συνεχίσει να πορεύεται για κάποιες ημέρες ακόμα έχοντας στον πάγκο της τον Στέλιο Μανωλά, υπό τις οδηγίες του οποίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Ξάνθη την ερχόμενη Τετάρτη για το Κύπελλο Ελλάδας, δεν αποκλείεται δε ο παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός να είναι στο τιμόνι της και στο ματς της ερχόμενης Κυριακής απέναντι στον Παναθηναϊκό (επίσης ως φιλοξενούμενοι οι Κιτρινόμαυροι).

Στο ματς με τον Ηρακλή, η Ενωση παρουσιάστηκε αποφασισμένη να επουλώσει τις πληγές της. Και το έπραξε με τρόπο εμφατικό. Ο Βάργκας άνοιξε το σκορ στο 31ο λεπτό και ο Αραβίδης έκανε το 2-0 στον 35ο του αγώνα. Οι Βάργκας και Μπουονανότε με το τέταρτο (και για τους δύο) γκολ τους στη σεζόν –ενώ μεσολάβησε αυτό του Μπαρμπόσα –ολοκλήρωσαν τον συνδυασμό της καλής εμφάνισης με το επιβλητικό τελικό αποτέλεσμα. Ο Γηραιός είχε μόνο μία απάντηση, με τον μόνιμο σκόρερ του Βέλλιο, μειώνοντας προσωρινά σε 3-1.

ΑΕΚ:Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες (84′ Κορδέρο), Βάργκας (74′ Μπουονανότε), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης (54′ Κρισάντους).

Ηρακλής:Πέρνις, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς (46′ Μπουλούτ), Μακρής, Πορτουλίδης (71′ Περόνε), Κυριακίδης, Τσιλιανίδης (46′ Ρομάνο), Πασάς, Βέλλιος.