Ο ΠΑΟΚ ήταν συνολικά καλύτερος του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, η νίκη του με 3-1 μπορεί να κριθεί δίκαιη βάσει εικόνας, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για το πέναλτι 1-0 στο 28′, το οποίο ήταν φάουλ εκτός περιοχής!

«Περίπατο» έκανε στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ. Αν και δεν έφτασε σε εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης με το πρακτικό και αποτελεσματικό παιχνίδι του έφτασε δυο φορές στο γκολ απέναντι σε μια αποδιοργανωμένη άμυνα και ήδη στο 31′ είχε βάλει γερές βάσεις νίκης με τα δυο γκολ που σημείωσε.

Το πρώτο με πέναλτι του Μπερμπάτοφ στο 28′, πέναλτι που κέρδισε με λάθος υπόδειξη του ρέφερι Αρετόπουλου από το σπρώξιμο του Ταυλαρίδη στον Ροντρίγκες, λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και το δεύτερο τέσσερα λεπτά αργότερα με κοντινό σουτ του Ροντρίγκες, σε δεύτερη προσπάθεια μέσα από την αποσβολωμένη άμυνα του ΠΑΟ.

Στο σημείο αυτό ο «Δικέφαλος» έχασε τον Μπερμπάτοφ (τραυματισμένος) που αντικαταστάθηκε από τον Πέλκα. Ο ΠΑΟΚ είχε ήδη πάρει «στροφές» και στο 42′ μετά από κόρνερ του Μακ, ο Πορτογάλος αμυντικός Μιγκέλ Βίτορ, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Στιλ.

Η Τούμπα είχε «ανάψει» και η γηπεδούχος ομάδα αναπτερωμένη έπαιζε με ρυθμό, ταχύτητα και διαρκή επιθετικότητα. Ο ΠΑΟ, χωρίς πλάνο, μετά το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, παρουσίαζε σταδιακά σημάδια αποδιοργάνωσης και μόνο η λήξη του πρώτου ημιχρόνου ήταν δυνατό να σταματήσει αυτή την αγωνιστική του αποσύνθεση.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πάλι δυνατά και επιθετικά και στο 56′ από σέντρα του Ζάϊρο και κεφαλιά του Μακ, ο Στηλ αναγκάστηκε να απογειωθεί για να διώξει τον κίνδυνο από το ενδεχόμενο ενός ντροπιαστικού τέταρτου τέρματος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά τον πλήρη έλεγχο, πίεσε αναγκάζοντας τους αντιπάλους του σε λάθη και έφτασε αρκετές φορές σε φάσεις για να διευρύνει το σκορ.

Τελικά μια λάθος εκτίμηση του Λέοβατς στο 73′, έφερε ένα πέναλτι για τον Παναθηναϊκό ο οποίος με τον Καρέλη μείωσε σε 3-1. Οι “πράσινοι” όμως δεν είχαν κουράγιο για κάτι παραπάνω.

Διαιτητής: Αρετόπουλος

Κίτρινες: Βίτορ 44′, Τζαβέλλας 47′, Λέοβατς 73′, Μακ 84′ / Ταυλαρίδης 27′

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο (Χαρίσης 71′), Τζιόλης, Ροντρίγκεζ, Λέοβατς, Μακ, Ζάιρο (Αθανασιάδης 82′), Μπερμπάτοφ (Πέλκας 30′).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Νάνο, Θελάντερ, Ταυλαρίδης, Μαρινάκης, Αμπέιντ (Πέτριτς 83′), Κουτρουμπής (Κλωναρίδης 62′), Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης (Λαγός 82′), Μπεργκ.