Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον τη Δευτέρα για να συζητήσει το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Φόξ, μεταξύ άλλων, είπαν δύο πηγές του υπουργείου.

Ο Ντόμπριντ θέλει επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA), είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την Πέμπτη η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διερευνά αν το παράνομο λογισμικό – που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου – ενδέχεται να βρίσκεται και σε έναν άλλο τύπο κινητήρα ντίζελ, πιο σύγχρονο.

Αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, πριν από περίπου έναν μήνα, έχει «ενοχοποιηθεί» μόνο ένας τύπος ντιζελοκινητήρα, ο ΕΑ189, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «τα επίπεδα εκπομπής (ρύπων) του κινητήρα ΕΑ288 αποτελούν αυτήν την στιγμή αντικείμενο επιπρόσθετων ερευνών».

Η VW διαβεβαίωσε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έρθει σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.