Τριάντα πέντε άτομα συνελήφθησαν και σε εκατόν ενενήντα πέντε εστάλη κλήση σε απολογία για αδικαιολόγητες απουσίες από τα γραφεία του δήμου του Σαν Ρέμο, κοντά στην Γένοβα.

Η έρευνα ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με πρωτοβουλία της εισαγγελίας της πόλης Ιμπέρια. Συνάδελφοι των «απόντων άνευ αιτίας» χτυπούσαν, σε μόνιμη βάση, κάρτα στην θέση τους.

Κάμερες κλειστού κυκλώματος που τοποθέτησαν οι καραμπινιέροι, δείχνουν υπαλλήλους να κρατούν στο χέρι και να χτυπούν ακόμη και τέσσερις διαφορετικές κάρτες δημοτικών υπαλλήλων.

Σε μια ακραία περίπτωση, μάλιστα, αστυφύλακας χτυπά κάρτα φορώντας μόνο ζακέτα αθλητικής φόρμας και σλιπάκι, ενώ άλλες φορές, όπως δείχνουν οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος, την σχετική υποχρέωση αναλάμβανε η σύζυγός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, στην υπόθεση ενέχεται το ένα τρίτο από τους υπαλλήλους του δήμου του Σαν Ρέμο, γνωστού για το ετήσιο φεστιβάλ ιταλικού τραγουδιού.

Κάποιοι από τους εργαζόμενους, στο ωράριο εργασίας, δεν δίστασαν να πάνε για άθληση με κανό και να σχολιάσουν στην συνέχεια τις επιδόσεις τους με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υστερα από όλα αυτά, κατάφερναν να τους καταβληθούν ακόμη και υπερωρίες, παρά τις συνεχείς απουσίες τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από