«Εμείς δεν μπορούμε να βρούμε έναν Μάρκο Σίλβα; Να τον βρούμε και να τον φέρουμε» ήταν το ερώτημα – εντολή του εξωδιοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδη στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Τέτοιο προφίλ προπονητή αναζητεί η ΑΕΚ. Θα πρέπει να είναι λατινόφωνος, εξελίξιμος και με παραστάσεις από ανώτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Βέβαια, παρόλο που ο πορτογάλος τεχνικός είναι από τους πιο προσιτούς οικονομικά μεταξύ εκείνων που βρίσκονται σε πάγκους ομάδων οι οποίες αγωνίζονται στο Τσάμπιονς Λιγκ, τέτοιες περιπτώσεις κοστίζουν ετήσια συμβόλαια κοντά στο ένα εκατ. ευρώ. Και ώς σήμερα η Ενωση δεν έχει δείξει καμία διάθεση να δώσει τόσα χρήματα για κανένα μέλος της ομάδας της. Θα συνιστά έκπληξη να το πράξει για τον αντικαταστάτη του Τραϊανού Δέλλα.

Σε κάθε περίπτωση, η έλευση του επόμενου θα σηματοδοτήσει και σημαντικές αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος. Είναι βέβαιο ότι ο νέος τεχνικός της ομάδας θα πλαισιωθεί από ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, κοινώς θα αφιχθεί με το επιτελείο του. Γυμναστής, βοηθός προπονητή και διερμηνέας είναι οι τρεις σίγουρες επιλογές.

Στο μεταξύ στην ΑΕΚ γίνεται παράλληλα δουλειά και στον μεταγραφικό άξονα. Ο Μιλοβάνοβιτς αναζητεί λύσεις σε θέσεις όπου έχει διαπιστωθεί ότι η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, όμως οι κινήσεις θα εξαρτηθούν και από τον λόγο που θα έχει ο επόμενος προπονητής σε αυτές. Διότι θα πρέπει να διαπιστώσει αρχικά τις δυνατότητες του ρόστερ και μετά να αποφανθεί για το αν οι πρώτες σκέψεις και επαφές του Μιλοβάνοβιτς εξυπηρετούν τις δικές του επιθυμίες.

Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΖΙΜΠΟΥΡ. Πάντως η διαπίστωση ανάγκης για την προσθήκη επιθετικού δύσκολα θα βρει αντίθετο τον τεχνικό που θα έρθει, την ώρα που ο Τζιμπούρ ξεπέρασε το όριο των οκτώ εβδομάδων που προβλεπόταν ως μέγιστος χρόνος αποθεραπείας παραμένοντας ανενεργός. Ο αλγερινός επιθετικός συμπληρώνει σήμερα την ένατη εβδομάδα απουσίας από κανονικό ρυθμό προπονήσεων, δεν έχει μπει ακόμα σε πρόγραμμα με μπάλα και δεν υπάρχει ασφαλής εκτίμηση για την ημέρα επιστροφής του.