Ο ΠΑΟΚ έδειξε σημάδια βελτίωσης στο ματς με την Κρασνοντάρ για το Γιουρόπα Λιγκ (0-0), αλλά όχι όσο θα ήθελε ο Ιγκόρ Τούντορ. Η ελληνική ομάδα είχε την τρίτη ισοπαλία της στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης και παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Ντόρτμουντ με το 3-1 επί της Γκαμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν δείχνει ότι είναι κοντά στην πρώτη θέση, κατά συνέπεια πολλά θα κριθούν στη Ρωσία.

Είναι αλήθεια λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά καλός στην αμυντική λειτουργία και τα ατομικά λάθη που στοίχισαν στα προηγούμενα ματς ήταν ελάχιστα. Κι ακόμα, ο Παναγιώτης Γλύκος κάτω από τα δοκάρια ήταν αποτελεσματικός όσες φορές χρειάστηκε, με καλύτερη στιγμή του την εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Μαμάεφ (71′). Αυτή τη φορά, το πρόβλημα ήταν στη μεσαία γραμμή και στο κομμάτι της δημιουργίας. Και αυτό, καθώς υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει σημαντική φάση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Στην καλύτερη στιγμή, πάντως, ο Ντίκαν είχε πολύ καλή αντίδραση στο σουτ του Κάτσε. Ο τελευταίος έκανε αρκετή δουλειά, έτρεξε, απέφυγε τα λάθη και ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο Τούντορ υποχρεώθηκε να κάνει αναγκαστική αλλαγή στο ημίχρονο με τον τραυματισμό του Βίτορ. Ο κροάτης τεχνικός χρησιμοποίησε σχετικά νωρίς τον Μπερμπάτοφ, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει πέναλτι σε σπρώξιμο στην περιοχή από τον Στράντμπεργκ. Ο σουηδός διαιτητής Αντρέας Εκμπεργκ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ απέβαλε σε διάστημα ενός λεπτού στο τέλος, τους Ζάιρο – Τζεντρζέτζικ.

«Ημασταν καλύτερη ομάδα και αξίζαμε τη νίκη. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις, αλλά είχαμε πρόβλημα γύρω από την περιοχή του αντιπάλου και στα τελειώματα των φάσεων» είπε ο Ιγκόρ Τούντορ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Βίτορ (46′ Λέοβατς), Κόστα, Ροντρίγκες, Κάτσε, Σάμπο, Πέλκας (72′ Μακ), Ζάιρο, Αθανασιάδης (57′ Μπερμπάτοφ).

Κρασνοντάρ: Ντικάν, Στράντμπεργκ, Τζεντρζέτζικ, Γκράνγκβιστ, Καλέσιν, Τορμπίνσκι, Αχμέντοφ (65′ Μαμάεφ), Λαμπόρντε, Καμπορέ, Ζοαοζίνιο, Σμόλοφ (63′ Αρι).