Συνάντηση διάρκειας μισής ώρας είχε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ στο κτίριο της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Το κλίμα, όπως μεταδόθηκε, ήταν «εγκάρδιο και συντροφικό» και η συζήτηση περιεστράφη σε όλα τα ζητήματα που συνθέτουν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ώς σήμερα. Παρών στη συνάντηση ήταν ο γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Γεννηματά δήλωσε:

«Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθώ σήμερα με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και να τον καλωσορίσω στην πατρίδα μας. Στο πρόσωπο του, εμείς οι έλληνες σοσιαλιστές τιμούμε ένα κορυφαίο ευρωπαίο σοσιαλιστή ηγέτη και ένα πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλιο.

» Οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Ολάντ, αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του PES για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με πολιτικές ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης με δημοκρατία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή».

«Η συνάντηση μου με τον πρόεδρο Ολάντ» συνέχισε «μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, να συζητήσουμε τις εξελίξεις σε πολύ σημαντικά για την πατρίδα και το λαό μας ζητήματα για τα οποία προσβλέπουμε στην στήριξη και συμπαράσταση του».

«Ζήτησα από πρόεδρο Ολάντ να συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού η οποία ξεκίνησε εδώ και πέντε χρόνια. Τον διαβεβαίωσα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο. Τον διαβεβαίωσα επίσης για την βούλησή μου για στενή συνεργασία μαζί του τόσο σε Ευρωπαϊκά όσο και σε διμερή θέματα» κατέληξε.