Ενα ματς,μια πρόκριση

Τι έκανε ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ; Επί της ουσίας, και αν θέλουμε να δούμε ψυχρά τη βαθμολογία, όχι σπουδαία πράγματα. Κι αυτό όχι γιατί δεν ήταν σημαντική η νίκη, αλλά διότι χάλασε το ιδεατό σενάριο πρόκρισης η επιτυχία της Αρσεναλ κόντρα στη Μπάγερν. Αυτό το τρίποντο που πήραν οι Αγγλοι και αν όλα κυλήσουν φυσιολογικά τις επόμενες αγωνιστικές, απλά σημαίνει πως οδεύουμε για «τελικό πρόκρισης» στο Νέο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους Κανονιέρηδες του Βενγκέρ. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ως εξαιρετικά πιθανή μια ακόμη νίκη των άσων του Σίλβα απέναντι στη Ντιναμό, η ομάδα θα φτάσει τους εννιά βαθμούς, οι οποίοι όμως δεν εξασφαλίζουν τίποτα το χειροπιαστό. Γιατί θα μπορεί να πάει εκεί και η Αρσεναλ, αν νικήσει τους Κροάτες και τον Ολυμπιακό! Τρελό σενάριο; Οχι και τόσο. Απλά, εδώ οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν το πάνω χέρι ένεκα του υπέρ τους σκορ από το πρώτο ραντεβού –αρκεί φυσικά να το κρατήσουν. Ωστόσο, είναι απολύτως σαφές πως το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το ξέσπασματου Τούντορ

Ο κροάτης προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν εκρηκτικός χθες στις τοποθετήσεις του ενόψει του αγώνα με την Κρασνοντάρ. Οχι μόνο ξεκαθάρισε πως το πρωτάθλημα είναι ο κύριος στόχος, αλλά έδειξε να δυσφορεί με το πρόγραμμα και το γεγονός πως τα ντέρμπι της Λίγκας ορίστηκαν μετά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Να τα αλλάξουμε; Απλά να σημειωθεί πως καμιά ομάδα δεν υποχρεώνεται να παίζει στην Ευρώπη –αν υποτιμά τον οποιονδήποτε θεσμό βάζει από νωρίς αναπληρωματικούς και καθαρίζει. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να κυνηγήσει στόχους και τώρα βλέπει πως έχασε πολλούς βαθμούς στο πρωτάθλημα. Αρα; Το μείζον για τον Τούντορ είναι να μαζέψει τη διαφορά, να αισθανθεί άνετα στον πάγκο και για τον λόγο αυτό δεν κρύβει τον εκνευρισμό του για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Τα ευτράπελατων ορισμών

Τι ακριβώς θέλει να μας πει η ΚΕΔ με τους ορισμούς της; Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τους επικεφαλής της διαιτησίας και είναι –τουλάχιστον –απρόσεκτοι. Ο Αρετόπουλος ναι μεν έγινε πρόσφατα διεθνής, αλλά την ίδια ώρα βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Παναθηναϊκό. Τον στέλνουν στην Τούμπα, σε καυτό ντέρμπι. Ναι, δεν μπορούν στον ΠΑΟ να έχουν όποιον διαιτητή επιθυμούν, εδώ όμως πάμε στο άλλο άκρο. Την ίδια στιγμή, στο Περιστέρι και σε ματς του Ολυμπιακού ορίζεται ο Δημητρόπουλος με τα επίσης σοβαρά δικαστικά μπλεξίματα. Καλά, άλλους δεν έχουν ή παίζουν με τα νεύρα του κόσμου;

Κρήτη

Μην πιστέψει κάποιος πως απολύσεις προπονητών έχουμε μόνο στη Σούπερ Λίγκα. Κάθε άλλο μάλιστα. Πρόκειται για αγαπημένη συνήθεια των ελλήνων παραγόντων και κάπως έτσι προέκυψε το διαζύγιο του Εργοτέλη με τον Βέλιτς. Τι κι αν είμαστε ακόμη στην αρχή; Διαπιστώθηκε (ξαφνικά!) ασυμφωνία χαρακτήρων, οπότε πάμε για άλλα. Προπονητές, άλλωστε, υπάρχουν διαθέσιμοι.