Αλμα πίσω στον χρόνο, και μάλιστα επτά χρόνια, πρέπει να κάνουμε για να βρούμε το προηγούμενο παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης που ολοκληρώθηκε χωρίς να σημειώσει γκολ (πριν από 41 ματς, εναντίον της Γιουβέντους) μετά τη χθεσινή λευκή ισοπαλία με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρενς.

Για οποιονδήποτε άλλον σύλλογο, το να αποσπάσει λευκή ισοπαλία στο Παρίσι θα θεωρούνταν θετικό αποτέλεσμα. Για τη Ρεάλ, το να μην πετυχαίνει γκολ θεωρείται ποδοσφαιρικό όνειδος και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα από τον ισπανικό Τύπο, ο οποίος δεν διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή της Βασίλισσας Ράφα Μπενίτεθ.

Οι παίκτες των δύο ομάδων πάντως έδειχναν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και δεν το έκρυβαν: «Δεν ήμασταν τόσο δραστήριοι στην επίθεση, αλλά φεύγουμε ευχαριστημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας από μία δύσκολη έδρα. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά από το παιχνίδι» σχολίασε ο αρχηγός της Ρεάλ Σέρχιο Ράμος.

Η Ρεάλ πάντως συμπλήρωσε 18 αγώνες αήττητη στους ομίλους ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τής Μπάρτσα που κρατά από το 2012.

Ο Βέλγος Κέβιν ντε Μπρόινε χάρισε τη νίκη στη Μάντσεστερ Σίτι στο ματς με τη Σεβίλλη (2-1). Οι Πολίτες έσπασαν μια παράδοση των Ανδαλουσιανών που τους θέλει να μη χάνουν ποτέ όταν ανοίγουν το σκορ.

Ο Ντε Μπρόινε πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 90ό λεπτό με θαυμάσια ενέργεια.

«Αν και δεν παίξαμε το καλύτερό μας παιχνίδι προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος να φτάσουμε στη νίκη», δήλωσε ο πρωταγωνιστής του αγώνα του Μάντσεστερ.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα οπαδοί της Σεβίλλης δέχτηκαν επίθεση από πολωνούς χούλιγκαν της Σλασκ Βρότσλαβ που ήθελαν να λύσουν παλιές τους υποθέσεις, οι οποίες εκκρεμούσαν από το 2013.

Η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με τον νεαρό Μαρσιάλ να μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Ο Γάλλος υπέπεσε στην εσχάτη των ποινών στο 14′ όταν χτύπησε την μπάλα με το χέρι. Το πέναλτι του Ερεμένκο απέκρουσε ο Ντε Χέα, αλλά ο Ντουμπιά πήρε το ριμπάουντ και την έστειλε στα δίκτυα. Ο Μαρσιάλ ξεχρέωσε το λάθος του στο 65′.

«Ο Αντονί Μαρσιάλ δεν κατέβασε το κεφάλι όπως συμβαίνει όταν παραχωρείς πέναλτι και πέτυχε ένα σπουδαίο γκολ» σχολίασε ο συμπαίκτης του Μόργκαν Σνέιντερλεν.

Ο Γκαϊτάν πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ της Μπενφίκα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ύστερα από μόλις 74 δευτερόλεπτα, αλλά οι Αετοί ηττήθηκαν τελικά από τη Γαλατάσαραϊ με 2-1.