Ο οδικός χάρτης που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, συζητήθηκε, την Πέμπτη, στο Υπουργικό Συμβούλιο στην πεντάωρη συνεδρίασή του.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη για συντονισμό και συλλογική προσπάθεια από όλους, ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα. «Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εκτός από την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαϊδου από την θέση της στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα κινηθεί κάτω από το αρχικώς προβλεπόμενο ποσό των 25 δις ευρώ και εκφράστηκε αισιοδοξία ότι η υπόθεση αυτή θα πάει καλά.

Επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί μετέφεραν καλό κλίμα για τις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Τράπεζες και επενδυτές αναμένουν με αγωνία τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς αυτές, μεταξύ άλλων, θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκταση και την ένταση του ενδιαφέροντος ιδιωτών επενδυτών για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από