Αίτημα να διερευνηθεί αν ο φίλος του Παύλου Φύσσα έχει ενδεχομένως διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας υπέβαλε στο δικαστήριο ο συνήγορος του βουλευτή Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης.

Ο κ. Σταυριανάκης εστιάζοντας στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελαχρινόπουλος στην αρχική του κατάθεση δεν είχε αναφέρει ότι οι συγκεντρωθέντες έξω από την καφετέρια Κοράλλι ήταν Χρυσαυγίτες, φωνάζοντας προς το δικαστήριο, είπε: «Ο άνθρωπος λέει ψέματα». Ο συνήγορος ζήτησε να ερευνήσει το δικαστήριο εάν ο κ. Μελαχρινόπουλος έχει διαπράξει ψευδορκία, υποβάλλοντας αίτημα να κρατηθεί.

Πρόεδρος: «Καταχωρείται το αίτημά σας».

Σταυριανάκης: «Ζητώ κυρία πρόεδρε να αποφασίσει τώρα το δικαστήριο».

Πρόεδρος: «Όποτε θέλει θα αποφασίσει το δικαστήριο».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, νωρίτερα υπέβαλαν δεκάδες ερωτήσεις στον κ. Μελαχρινόπουλο, επικεντρώνοντάς τις στις διαφοροποιήσεις που εμφανίζονται στις καταθέσεις του.Δεν.έλειψαν κσι οι στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Μελαχρινόπουλου καθώς υπήρξαν πολλές αντεγκλήσεις με την πολιτική αγωγή, η οποία παρενέβη πολλές φορές καταγγέλλοντας τους εκπροσώπους των κατηγορουμένων για «συστηματική παραπλάνηση».

Στο μεταξύ την ανάγκη να αλλάξει η έδρα διεξαγωγής της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επανέφερε στο προσκήνιο η κακοκαιρία.

Η έντονη βροχόπτωση« χτύπησε» και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη από τον περασμένο Απρίλιο.

Το δικαστήριο υποχρεώθηκε σε ολιγόλεπτη διακοπή καθώς τα νερά της βροχής μπήκαν από τις πλαϊνές πόρτες στην δικαστική αίθουσα.

Η κατάθεση του φίλου του Παύλου Φύσσα Δημήτρη Μελαχρινόπουλου, ο οποίος εξετάζεται για δεύτερη ημέρα από τους συνηγόρους υπεράσπισης, διεκόπη ώστε ένας υπάλληλος να μαζέψει τα νερά με σφουγγαρίστρα.

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν επαναφέρουν και πάλι το αίτημα των παραγόντων της δίκης για μεταφορά της σε αίθουσα του Εφετείου.