Στο Κατάρ μετακομίζει μαζί με την οικογένειά του ο έφηβος από το Τέξας που συνελήφθη τον Σεπτέμβριο γιατί έφερε στο σχολείο του αυτοσχέδιο ρολόι το οποίο και θεωρήθηκε βόμβα, γεγονός που πυροδότησε κύμα υποστήριξής του στο διαδίκτυο.

Την είδηση αποκάλυψε η οικογένειά του χθες μετά τη συμμετοχή του 14χρονου σε Βραδιά Αστροφυσικής στον Λευκό Οίκο κατόπιν πρόσκλησης που είχε δεχθεί από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το παιδί δέχθηκε πρόσκληση από το Ίδρυμα Κατάρ να σπουδάσει στο πρόγραμμα για νέους εφευρέτες λαμβάνοντας πλήρη υποτροφία για λύκειο και πτυχίο πανεπιστημίου.

Υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι η σύλληψή του στο σχολείο του Ντάλας όπου φοιτούσε είναι προιόν προκατάληψης απέναντι στη μουσουλμανική του θρησκεία.

Μετά τη διάδοση της είδησης της σύλληψής του και της φωτογραφίας που τον έδειχνε να φοράει μια μπλούζα της NASA έχοντας χειροπέδες περασμένες πισθάγκωνα, ο Μπαράκ Ομπάμα του έστειλε tweet που έλεγε: «Ωραίο ρολόι, Άχμεντ. Θες να το φέρεις στον Λευκό Οίκο; Θα πρέπει να εμπνεύσουμε περισσότερα παιδιά σαν και εσένα να συμπαθήσουν τις επιστήμες. Είναι αυτό που κάνει την Αμερική μεγάλη».

Ο Αχμέντ απάντησε σε αυτό το tweet με δικό του, αμέσως μετά όμως την χθεσινή τους συνάντηση στον Λευκό Οίκο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος τον χαιρέτησε με χειραψία όπως έκανε και με άλλους μαθητές της εκδήλωσης. «Ήταν απίστευτο, και τιμή να γνωρίσω τον πρόεδρο Ομπάμα», ανέφερε.