«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους φίλους μας και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, ώστε και οι θυσίες βέβαια να μην πάνε χαμένες και να πάψει να υπάρχει αυτή η ανθρωπιστική κρίση, την οποία αντιμετωπίζουμε σήμερα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, την Τετάρτη, με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα αξίζει αυτή την πορεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπληρώνοντας «ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει πολλές θυσίες για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτές δεν μπορεί να πάνε χαμένες. Και αυτό πρέπει να τον αντιληφθούν και οι εταίροι μας και οι δανειστές μας». Παράλληλα, τόνισε ότι εμείς εδώ θα αγωνιστούμε και θα τα καταφέρουμε, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι ένας λαός, ο ο οποίος στα δύσκολα ξέρει να ενώνεται και να αγωνίζεται.

«Παρά το ότι ξέρουμε ότι είμαστε σε έναν χώρο που έχει δυσκολίες, και το πρωί άκουγα στις ειδήσεις τα περί διαφόρων φορολογιών και άλλων πραγμάτων, λέω δεν είναι μόνο αυτό η Ελλάδα, είναι οι άνθρωποι, είναι ο χώρος, είναι όλα αυτά τα πράγματα που έχει δώσει ο Θεός και γι' αυτό είμαστε πλέον εδώ και επτά χιλιάδες χρόνια στην επιφάνεια της γης» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό θέμα, ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής να μεταφέρει, τόσο προς την ομογένεια όσο και προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, την ανάγκη να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και επεσήμανε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί αυτή η μεγάλη δύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι ταγμένη να υπηρετεί και την ειρήνη, ώστε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του ελληνικού λαού για τη στήριξη που προσέφερε, τόσο ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, όσο και η ομογένεια, τις δύσκολες ώρες που η Ελλάδα αγωνιζόταν για να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη. «Και εσείς και η ομογένεια πράξατε τα δέοντα προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, τόσο προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, όσο και προς τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να υπάρξει η αναγκαία πίεση στήριξης της Ελλάδας» ανέφερε.

«Πράξατε πολλά την εποχή εκείνη και τα πράξατε από καρδιάς. Γι΄αυτό πρέπει δημόσια να ομολογήσω ότι το αίσιο πέρας αυτής της διαπραγμάτευσης οφείλεται εν πολλοίς και σε σας και στην ομογένεια, η οποία για μία ακόμα φορά έδειξε ότι τις κρίσιμες ώρες είναι κοντά στην Ελλάδα, κοντά στο έθνος μας, αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού» πρόσθεσε.

Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξήρε τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας στις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Ελλάδα και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει τόσο η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο ίδιος προσωπικά, όσο και η ομογένεια στις ΗΠΑ για να μεταφέρουν τα μηνύματα και τις ανάγκες της ελληνικής πλευράς στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάντα με στόχο να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό και να προωθήσουν τα εθνικά μας θέματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από