Το μεταναστευτικό έθιξε μεταξύ άλλων, στην παρέμβασή του στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Οι τεράστιες ροές προσφύγων είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Το κύριο πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να τονίσουμε ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, είναι αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες αλλά και αλληλεγγύη και όχι μόνο κριτική προς την Ελλάδα και τις άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν κυρίως το πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα κράτος και πως ειδικά η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ουγγαρία δεν διαθέτουν τα μέσα και τις υποδομές για τη συγκράτηση, τη διαχείριση και τη μείωση του μεταναστευτικού ρεύματος.
  
«Καθίσταται αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκής ακτοφυλακής», πρόσθεσε και σημείωσε πως «ως Ένωση αποτύχαμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και δεν ενεργήσαμε με τρόπο έγκαιρο και προληπτικό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη κινητοποίησης της διεθνούς κοινότητας, για συνοχή στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών και αποφασιστικότητα για την επίλυση του προβλήματος.

Για το ΕΛΚ είπε ότι θα παραμείνει κυρίαρχο, γιατί δίνει λύσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη και έχει τη βούληση και τις απαντήσεις για να οδηγήσει την Ευρώπη στο μέλλον.

«Το ΕΛΚ μπορεί να μεταρρυθμίσει την Ευρώπη, να ενώσει τους ευρωπαίους, να κερδίσει το μέλλον», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ - ενώ εκτίμησε ότι το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία θα κερδίσει τις επικείμενες εκλογές και ο Μαριάνο Ραχόι θα παραμείνει πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από