Με τις ευχές όλων των Ελλήνων, της πολιτείας, αλλά και του μεγάλου χορηγού της Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΠΑΠ, αναχώρησαν χθες το μεσημέρι για το Κατάρ τα μέλη της παραολυμπιακής ομάδας στίβου που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς που παράλληλα αποτελεί και την πιο σημαντική προκριματική διαδικασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

«Οι ευχές όλων μας είναι μαζί σας γιατί εκτός των άλλων κάνετε μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσετε δυσκολίες και προβλήματα και αυτό είναι παράδειγμα προς όλους μας. Ενα παράδειγμα να ξεπεράσουμε τις σημερινές δυσκολίες, τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στην ελληνική κοινωνία, και θεωρούμε ότι το παράδειγμά σας θα το ακολουθήσουμε όλοι» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, που συνεχάρη μάλιστα και την ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ για τη χρηστή λειτουργία της και το συμμάζεμα των οικονομικών της.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη συμβολή του, τονίζοντας ότι χωρίς τη χορηγία του τα πράγματα δεν θα ήταν τόσο καλά για την Ομοσπονδία των ΑμεΑ.

«Ο ελληνικός παραολυμπιακός στίβος έχει πανηγυρίσει μέχρι σήμερα 45 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, αριθμό που θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε στη διοργάνωση του Κατάρ. Οι ελπίδες μας για νέες διακρίσεις στηρίζονται στη νέα γενιά. Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτε από αυτά εάν στο πλευρό μας δεν βρισκόταν ο ΟΠΑΠ που στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΟΜ – ΑμεΑ Γιώργος Φουντουλάκης, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Σπύρος Φωκάς πρόσθεσε από την πλευρά του: «Στην Ντόχα πάμε γερά και δυνατά, δηλαδή ελληνικά! Εμείς ως εταιρεία παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας και συνεχίζουμε την προσφορά μας, συμβάλλοντας με κάθε δυνατό τρόπο στη διεύρυνση του ελληνικού παραολυμπιακού κινήματος και στα υψηλά ιδεώδη και ιδανικά που αυτό υπηρετεί».