Με τους βουλευτές της Ηλείας συναντήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στον νομό, σε συνέχεια χθεσινής σύσκεψης με τους δημάρχους της περιοχής.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι βρίσκεται ήδη στην Ηλεία ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος ώστε να καταθέσει καταληκτική πρόταση για τα σημεία που θα εναποτίθενται τα απορρίμματα εντός των ορίων των δήμων. Κατέστη επίσης σαφές ότι η οριστική λύση στο πρόβλημα θα δοθεί με την ολοκλήρωση της Μηχανικής διαλογής στην περιοχή «Τριανταφυλλιά» του δήμου Ήλιδος.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα των απορριμμάτων στην Ηλεία θα αντιμετωπιστεί οριστικά κι ο ίδιος θα συμβάλλει με όποιον τρόπο κριθεί απαραίτητος σε αυτή την κατεύθυνση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Κώστας Πουλάκης και οι βουλευτές Έφη Γεωργοπούλου, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Γεράσιμος Μπαλαούρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Τζαβάρας της ΝΔ και ο Γιάννης Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ.